Tulosennusteet 1Q2020

Käyttäjän mikko kuva

Olemme jälleen laskeneet yhdessä Talousmentorin ja Sergion kanssa Helsingin pörssin yhtiöitä koskevia konsensusennusteita.

Konsensusennusteet on tälläkertaa laskettu 75 yritykselle ja ne perustuvat seuraavilta listoilta kerättyihin lukuihin:

Kerätyistä tiedoista on soveltuvin osin laskettu ennusteet seuraaville: liikevaihto, liikevoitto, osakekohtainen tulos (EPS), vuoden "tuloksesta maksettava" osinko ja tavoitekurssi.

Ennusteet koskevat tälläkertaa jaksoja: vuoden 2020 ensimmäinen vuosineljännes (Q1/2020), koko vuosi 2020 ja koko vuosi 2021. Alla on listattu keskeisimmät konsensusennusteemme.

lista

Taulukon luvut ovat - raportointivaluutasta riippumatta - ilmoitettu miljoonina eurona.

Listan ennusteet koskevat pääsääntöisesti raportoituja lukuja, vaikka yhtiön oma tavoitteenasetanta koskisi oikaistuja lukuja tai vaikka analyytikkojen enemmistö ennustaisi oikaistuja lukua. Esimerkiksi Nokian tapauksessa tälläinen raportoitujen ja oikaistujen lukujen ero on perinteisesti ollut merkittävä.

Yllälistattujen yhtiöiden osalta tuloskauden ehtivät jo aloittamaan Panostaja ja Admicom. Admicom ylitti selvästi taulukossa mainitut 1q20 ennusteet: liikevaihto oli 4.9M€ ja liikevoitto 1.8M€. Kasvu näyttää jatkuvan kuluvana vuonna tanakkana Koronakriisistä huolimatta. Osa Panostajan panostuksista petti odotukset ja samalla Panostajan kannattavuus kokonaisuutena jäi odotuksesta. Seuraavana yllämainituista tulosjulkistajista on vuorossa Nixu 16.4. Tuloskauden hektisin viikko alkaa 21.4. Tarkempi osavuosikatsauskalenteri löytyy Piksun analyysit sivulta.

Täydentäviä tietoja löytyy yllämainituilta Sergion, Piksun ja Talousmentorin sivustoilta. Sergion työkalusta löytyy runsaasti muita täydentäviä tunnuslukuja. Piksun taulukossa on mukana pääsääntöisesti vapaan kassavirran menetelmällä tuotettu tavoitekurssi. Kattavampi ennuste valituille yhtiöille, mukaanlukien vertailujakson 1q19 lukuja, ilmestyy Piksun twitteriin tuloskauden edetessä.

Talousmentor aikoo lopettaa omien ennusteidensa julkaisemisen. Näillänäkymin tuotamme kuitenkin konsensusennusteet vielä vuosineljännekselle 2Q2020.

Ylläolevat ennusteet on tuotettu huhtikuun 2020 alussa. Sen jälkeen annettuja yhtiöden tulosten ennakkotietoja, kuten mahdollisia tulosvaroituksia ei välttämättä ole huomioitu listan tiedoissa. Ennusteet eivät ole sijoitussuosituksia eikä niitä pidä sellaiseksi tulkita. Listan tuottamisessa mukana olevilla tahoilla on sijoituksia useissa listalla mainituissa yhtiöissä. Mikään näistä positioista ei kuitenkaan tällähetkellä ylitä 0,5 prosenttia yrityksen osakemäärästä.

Tarkemmat käyttöehdot Piksun osalta.

 

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

-

Käyttäjän mikko kuva

Comment: 

-

Käyttäjän Jyrki Toivonen kuva

Comment: 

Koska koronavirustilanne näyttää siltä, että tässä joutuu enemmän tai vähemmän olemaan poissa ihmisten ilmoilta, niin teen vielä Q1/2020 tuloskierroksen Talousmentoriin. Samalla syntyy Q2-tulosennusteet, joten kyllä me varmaan saadaan lista tehtyä vielä Q2:llekin :-)

Comment: 

Onko luvuissa huomioitu alkamassa olevaa taantumaa? Esimerkiksi Citycon joutunee antamaan osalle vuokralaisiaan vapautuksia vuokrasta. Monet investoinnit menevät myös nyt jäihin.

Käyttäjän mikko kuva

Comment: 

Juu kyllä on pyritty taantuma huomioimaan täysimääräisenä. Ja kyllä tuossa Cityconissakin on selvä pudotus normaalitasoon (~230m€). Tämän vuoden ennuste meillä 203m€. Liikevoitto meidän luvuissa 83m€. Liikevoitto oli tuolla hehtaarilla myös 2019 ja 2018, mutta molempina vuosina oli alaskirjauksia. Normaali liikevoittotaso on EPRA earnings joka onkin ~150m€ eli siihen nähden laitoimme roiman pudotuksen. Mutta alas-/ylöskirjauksethan voivat liikevoiton heittää minne sattuu. Cityconin tapauksessa olisi varmaan ollut helpompi ennustaa EPRA liikevoittoa.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.