Tulevaisuus ratkaisee

Käyttäjän J.Vahe kuva

Kuvan lähde

 

Alempana on ollut parikin kirjoitusta Helsingin pörssin heikoimmista yrityksistä.

Vaikka etenkin Finnairin luvut ovat ns. veret seisauttavia, nyt jos koskaan on syytä muistaa, että tulevaisuus ratkaisee aina, menneisyys ei koskaan.

Saatavissa olevien tietojen mukaan kevät ja rokotteet pysäyttävät koronan pysyvästi ja se tulevaisuus on vain ja ainoastaan muutamien kuukausien päässä.

Lentoliikenne on mm. Karibian risteilyihin nähden välttämättömyys, joten senkin takia toipumista on syytä odottaa. Ja toipumisen jälkeen Finnair jatkaa veristä taistelua alalla, jolla turvallisuuspoliittisista syistä – ja varmaan myös kansallisen ylpeyden takia – on aivan liikaa kapasiteettia.

2020 on nähnyt monia ylilyöntejä. Jos otan yhden esimerkin, niin se on Boeingin kurssi. Yhtiöllä on toki asetuotantoakin, mutta siviililiikennekoneet on kuitenkin nykyään sen tärkein toimiala. Boeing 737 Max on sen kehityskulun looginen päätös, että yhtä vanhentunutta tyyppiä on tekohengitetty aivan liian pitkään. Tämä muistetaan, kun kaluston uusinta alkaa. Ja 2021 lehtoyhtiöt koettavat saada vanhat koneet ilmaan, uusiminen on vielä kaukana tulevaisuudessa.

Muita kummallisia nousijoita Suomessa ovat mm. Noho Partners ja Rush Factory. Ravintola-ala on laabilia ilman koronaakin ja linkissä on lista Suomen suurimmista tapahtumanjärjestäjistä. Mitään ryntäystä (rush) kummankaan firman ostamiseen ei mielestäni ole. Ja jos ravintola-alaan on jonkun ihan pakko sijoittaa, esim. Indereksellä on joukko 10-kertaa Nohoa suurempia verrokkeja PE:llä (2021e), joka on vain murto-osa Nohosta.

Joka tapauksessa meidän ei ole mikään pakko pohtia, meneekö pienen suom. kotimarkkinayrityksen nenään vettä ja miten paljon.

Kiinan talouden pohjakosketus oli jo joskus 3 kvartaalia sitten. Kiina on elpynyt suurimman osan vuotta 2020 ja jatkaa samalla kurssilla. Kiinaan sijoittavat etf:t ja Kiinaan myyvät eur. firmat ovat hyviä kohteita, jälkimmäiset tosin jo runsaasti kallistuneitakin.

Varmaan jo parin vuoden kuluttua 2020 muistetaan vuotena, jolloin kurinalainen Kiina otti koronan hallintaansa ja veti kaulaa heikkoon, eripuraiseen ja aivan liian mukavuudenhaluiseen länteen Euroopassa ja Amerikassa.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.