Trumpilla on vain yksi agenda: Minä Minä Minä

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Helsingin suurvaltatapaaminen ei sisältänyt yllätyksiä tai saavutuksia kuten harva varmaan odottikaan, mutta yhden asian se taas toi kirkkaasti selväksi: Donald Trumpia ei kiinnosta muu kuin oma napansa. Sen eteen hän tekee mitä tahansa. Ja se on pirun pelottavaa myös talouden kannalta.

Trump ylitti Helsingissä rajan, jota kukaan aiempi USA:n presidentti ei ole käynyt lähelläkään. Hän hyväksyi vihamielisen valtion johtajan selityksen sekaantumisesta maansa asioihin vastoin omien tiedusteluelintensä selkeitä todisteita. Lisäksi Trump solvasi hallintonsa edustajia ja halusi selvitystyöhön mukaan sen kohteena olevan Venäjän. Se on kuin pyytäisi Isisiä osallistumaan terrorismin torjuntaan.

Trumpille voi keksiä vain kaksi motiivia. Hän vastustaa kaikin keinoin selvityksiä, jotka kyseenalaistavat hänen vaalivoittonsa. Sen puolesta hän vaikka häpäisee virkakoneistonsa maailman edessä. Edes Trumpin sielunveli Richard Nixon ei kehdannut olla julkisuudessa yhtä halpamainen.

Tai sitten Venäjä todella kykenee kiristämään Trumpia salaisella materiaalilla. Sitä Putinin kiertelevä vastaus aiheeseen ei suoraan edes kiistänyt. Oli sekin omanlaisensa ennätys. Suurvaltajohtajaa syytetään raskaasta rikoksesta ainakin moraalisessa mielessä, ja tietysti USA:n lainsäädännön mielessä, mutta hän ei edes vaivaudu vakuuttamaan suorasanaisesti syyttömyyttään.

Toinen mahdollisuus on spekulointia, mutta ensimmäisestä ei ole pienintäkään epäilystä. Trump on valmis lyttäämään ja ilmeisesti tuhoamaan kykyjensä mukaan maansa oikeusjärjestelmän, jos se uhkaa hänen valtaansa tai edes kunniaansa.

Yhdysvaltojen ulkopolitiikka on muuttunut puhtaasti Trumpin narsismin ulokkeeksi. Se menee kaiken edelle. Mikä tahansa linjaus on fantastinen, jos se nostaa Trumpin häntää ja miellyttää hänen äänestäjiään.

Kaipa he tätäkin häpeällistä episodia juhlivat todistuksena siitä, että kaiken kärsineen lippahattukansan messias jahtaa pahoja poikia - korruptoitunutta virkavaltaa, eliittiä, kunnon ihmisten verenimijöitä. Jos siinä urakassa pitää nostaa pyhimykseksi ja totuuden torveksi perinteisen vihollismaan tyranni niin siitäpä vain, trumpilaisilla on ihan omat arvonsa ja maailmankuvansa.

Talouspolitiikassakin Trumpia ohjaavat taatusti aivan samat motiivit. Hän tekee vain ja ainoastaan sen, minkä katsoo edistävän omaa asemaansa julkisuuden ja äänestäjien silmissä. Yhdysvallat jonkinlaisena kokonaisuutena on siinä leikissä pakollista rekvisiittaa, jolle voi tehdä mitä huvittaa. Jos Trump katsoo kauppasotien missä tahansa tuhoisassa muodossa olevan hänelle henkilökohtaisesti hyväksi, niin sitä herkkua sitten riittää tuutin täydeltä, ihan sama vaikka Amerikka vajoaisi Tyyneen valtamereen - That´s just fock´n fake news!

Kommentit

Comment: 

Olipa osuvasti kirjoitettu!

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Heikki

Comment: 

Trump on ainut Länsijohtaja joka tajuaa, lähi-idän ongelmien todellisen syyn. Amerikka ensin. Suomessa EU- ensin.

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Jos kaveri lyttää omat viranomaisensa asiassa, jossa kongressinkin tutkijatkin ovat samaa mieltä ja syynä on mikä jutussa mainittiin, niin taitaa tulla ensin muuan Donald aika kaukana ennen Amerikkaa.

Heikki 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

G 7, joihin USAkin tiemmä joskus on kuulunut, julkaisi sunnuntaina julkilausuman, jonka mukaan Venäjän valtio on vastuussa matkustajakoneen alasampumisesta, jossa kuoli 298 siviiliä lähinnä USA:n liittolaismaa Hollannista. Samaan aikaan Trump leikki Putinin pallolla monessakin mielessä.

Jo ennen kokousta oudoksuttiin sitä, että EU:hun jo 23 v. kuulunut Suomi esittää edelleen jotain ei-kenenkään maata rintamien välissä.

Tiedotustilaisuudessa oudoksuin heti sitä. että Putin aloitti tilaisuuden isännän ominaisuudessa. Kun Suomen UM:ssä lienee oikein protokollaosasto, aloittajan pitäisi olla suomalainen, kun ollaan Suomessa. Presidentinlinna ei enää ole Venäjän keisarillinen palatsi.

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Kone sinne tänne who cares? Donald on myynyt osana "teen kaiken toisin kuin vanha poliittinen eliitti" -kampanjaansa kuvan Venäjästä nastana kumppanina, jota johtaa hänenkaltaisensa voimamies, joita Donald juuri arvostaa - ja jolta saa tietty apuakin vaaleissa.

Fareed Zakaria toteaa Washington Postissa  näin:

Even more astonishingly, Trump seems to have reversed Republican attitudes toward Russia and its dictator, Vladimir Putin. At a recent rally, Trump said, “You know what? Putin’s fine. He’s fine. We’re all fine. We’re people.” Republicans are now twice as likely as Democrats to express a favorable opinion of Putin, and 56 percent of Republicans want to cooperate and engage more with Russia.

Mitä yhdestä koneesta, europellejä pullollaan, nehän tukkii meidän kadut mersuillaan, ja luuserithan ne vaan matkustaa turistikoneilla. Tosijätkät niinkuin Donald ja Vlad liitää omalla lentskarilla, fuck the rest.

 

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Nyt tämä aivokääpiö jo peruu puheitaan, kun jopa omat joukot Fox Newsia myöten tunkevat paskaa niskaan. Diilien maailmanmestari ei muistanut milkä merkitys on kieltoverbillä lauseessa.

"En näe syytä, että Venäjä olisi sotkeutunut vaalitaisteluun" - eiku siis piti sanomani että "Venäjä ei olisi sotkeutunut..." Saatanan fake news!

"I will start nuclear war tonight!" - Eiku piti tietty sanoa että "will not start!"

Mutta mitäs pienistä, lippistä vaan syvemmälle, ei tämän veijarin kannattajat pienestä hätkähdä, messiaalla on asenne kohdallaan. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.