Terveisiä metsästä, päätä pakottaa

Käyttäjän Helge V. Keitel kuva

14022011461noki

Nokia on kaikkien huulilla. Firmasta keskustellaan nyt enemmän kuin vuosiin.

Uudet tuotteet eivät ole vieläkään valokeilassa: yhteistyö Microsoftin kanssa ei ole edennyt aikataulujen asteelle.

Uusia Nokia Mobile Windows 7 luureja lienee tulossa kauppoihin vuoden loppuun mennessä.

Arviot tutkijoiden ja markkinaihmisten työvoimavähennyksistä vaihtelevat: 5 000 – 10 000 henkilöä joutuu lähtemään. 

Nokian kaventuneet hartiat eivät enää riitä suomalaisen kehitysympäristön ylläpitämiseen.

Tämä tietää uusia mahdollisuuksia; elinkeinorakenteemme monipuolistuu. Osa porukasta kuoriutuu kilpailijoiden palvelukseen, mutta TEM tukitoimet edesauttavat uusien yritysten syntymistä.

Mobiilibisnes kehittyy lähivuosien aikana voimakkaasti, kun “kolmen hevosen kilpailu” lähtee tosimielessä käyntiin. Nokia + Microsoft yhteistyö johtaa parhaimmillaan toimialan vahvimman parivaljakon syntyyn.

Vapautuvat voimavarat eivät mene Suomessa haaskioon. Kyllä tietoyhteiskunnan kehittämisessä ja valkoisten läikkien paikkaamisessa tarvitaan tarjolla olevaa osaamista. Nokia-kriisi johtaa kansallisten voimien uudelleenryhmittelyyn.

Shokkivaiheen jälkeen Suomi herää uuteen arkeen: Perkele! tehdään jotain uutta, kun olemme tänne asti selvinneet; aalloista pelastuneet. Nyt on uuden näytön paikka; osaamisen vapauttaminen korporaatiokurinalaisuuden kahleista synnyttää varmuudella jotain uutta.

Ehkä tämä luo ja tuo uuden start-up kulttuurin Suomeen ja ulkomaalaiset enkelit ja rahoittajat löytävät kansalliset osaajamme.

Kommentit

Comment: 

Olet kovin optimistinen. Kuka tietää rahavirrat? Kuka maksaa kenelle? Ettei vaan olisi Nokia jonka kassa tyhjennetään.

Kolme hevosta tai hevonen, hevonen ja muuli.

Aikaa palaa.

 

t. ToTo-Esa

Comment: 

 

Olen Helgen kanssa samoilla linjoilla. Kunhan alkushokista toivutaan, Nokialta vapautuville resursseille löytyy kyllä käyttöä ja monia yrityksiä syntyy. Ehkä Nokia on jopa ollut este uuden syntymiselle, sitoen resursseja Symbianin kehittämiseen kun nopeammin oltaisiin voitu innovoida panostamalla muihin(kin) teknologioihin/alustoihin.

En jaksa uskoa että Nokian hallitus sallisi ratkaisua jossa "Nokian kassa tyhjennetään", tuossa ajatuksessa ei ole mitään järkeä. Me ulkopuoliset jotka emme tiedä yksityiskohtia helposti sorrumme tuollaiseen ajatteluun tunteiden vallassa.

Käyttäjän Helge V. Keitel kuva

Comment: 

Nokia on kiinnostava vaikenemisensa takia ja se joutuu vähitellen Suomessakin raivoisan analyysin kohteeksi. StoraEnson Karvinen ei ole syyttä suotta hallituksessa. Nokia tulee samaan enemmän kuraa niskaansa kuin perikansallinen (Pohjoismainen) StoraEnso.

Käyttäjän Helge V. Keitel kuva

Comment: 

Mokian ja Mikkisoftan epäpyhästä liitosta keskustellaan Qaikussa. Kriittisyys eFlop-heko-hekosysteemiä (ekosysteemi) vastaan kasvaa. Jotkut näkevät valoa tunnelin päässä kahden vuoden kuluttua. Sony-Ericsson esimerkki osoittaa, että nousu vienee vähintään puoli vuosikymmentä. Toivon, että NokiLeaks paljastaa asioita Nokian heikkouden tilasta, jotta teknologiateollisuutemme löytään vähemmän pönöttävän toimintamallin. Nokia on pitkään sumentanut suomalaista teknologia-ajattelua ja tämä kriisi puhkoo ainakin ylimitoitettujen suuruudenhulluuksien kuplat. Muualla maailmassa vastaa tapahtuu jatkuvasti, mutta Suomi on pieni maa ja siksi näitä kauhutarinoita on harvakseltaan tarjolla; opimme hitaammin kuin muut.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.