Teknologiateollisuus: Suuryritysten T&K tukien vähentäminen vaarantaisi talouskasvua

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

  Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen asettama työryhmä on arvioinut työ- ja elinkeinoministeriön suuryrityksille myöntämiä yritystukia. Tänään jättämässään raportissa työryhmä päätynyt johtopäätökseen, että suuryrityksille maksettavilla tuilla on laajasti elinkeinoelämää ja yhteiskuntaa hyödyttävä vaikutus, joka ulottuu huomattavasti tuen saanutta yritystä laajemmalle.


Raportin mukaan Suomessa yritystukia myönnetään hieman eurooppalaista keskiarvoa vähemmän. Tukien vähentämisellä olisi merkittäviä haittavaikutuksia, joista kärsisivät erityisesti suuryrityksen kanssa yhteistyötä tekevät yritykset ja tutkimusorganisaatiot.

- Suuryrityksille myönnettävät valtiontuet kanavoituvat yhteistyökumppaneille kuten pk-yrityksille, korkeakouluille ja tutkimusorganisaatioille. Näiden yhteistyöverkostojen tukeminen on Suomen talouskasvun kannalta erittäin tärkeää, työryhmän jäsenenä toiminut johtaja Juha Ylä-Jääski Teknologiateollisuudesta painottaa.

Innovaatiopolitiikan rahoituksen kasvu turvattava

Yritysten uusiutuminen on talouskasvun aikaansaamisen kannalta keskeistä, ja julkinen t&k-tuki edistää tehokkaasti yritysten uusiutumista. Suuryritysten tukien vähentämisen haitat olisivat niin suuria, että ne heikentäisivät Suomen talouskasvua.

- T&K-tuen määrän reaalikasvu on turvattava, ja tuki on suunnattava yritysten kehittämiseen ja rakenteen uudistamiseen elinkeinoelämän tarpeiden mukaisesti, Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen korostaa.

Yritystuki-instrumentteja tulisi yksinkertaistaa. Suorien yritystukien rinnalle on otettava käyttöön uusi t&k-verokannustin, jonka avulla edistetään yritysten investointeja innovaatioihin ja tuotekehitykseen.

Turunen pitää tärkeänä, että SHOKien rahoitus turvataan ja myös vientirahoitusjärjestelmämme uudistetaan kilpailijamaidemme tasolle.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.