Tapiola Pankistako eQ:n seuraajana

Käyttäjän Pekka Valkonen kuva

eQ Pankin välitystoiminnan ja Nordnetin fuusion edettyä loppuun moni sijoittaja huomasi olevansa ilman hyvin toimivaa osakevälittäjää. eQ:n osakevälityksessä oli paitsi tuttuuden tuomaa viehätystä, myös joitain ylivoimaisia ja ainutlaatuisia piirteitä. Eräs tällainen piirre, jota itse olen arvostanut sekä eQ:n että Nordnetin asiakkaana, on ollut eQ:n veroraportit. Ne ovat olleet helppoja tulostaa ja liittää muuhun veroilmoitukseen. Samoin ne ovat aina suomalaisen verottaja vaatimusten mukaisia. Sen sijaan Nordnetin veroraportit eivät ole kertaakaan täyttäneet verottajan vaatimuksia ja olen suurella vaivalla joutunut tekemään lisäselvityksen Nordnetin osuudesta jo kolmena vuotena.

Nyt kuitenkin eQ:n vanha käyttöliittymä ja palvelut ovat edelleen käytettävissä Tapiola Pankissa ja paikallispankeissa.

Tapiola tarjoaa sijoittajalle samat palvelut kuin mitä vanha eQ eli Tapiolan osakekaupan, rahastot ja varainhoitopalvelun. Näistä kaksi jälkimmäistä jäi Suomeen eQ Pankkiin ja vain osakevälitys hävisi Nordnettiin. Lisäksi Tapiolalla on finessitavaratalon tyyliin peruspankkipalvelut eli talletustilit laskunmaksupalveluineen, vakuutukset ja pitkäaikaissäästämisen vaihtoehdot.

 

Piksu Media haastatteli Tapiola Pankin varatoimitusjohtaja Marja Pajulahtea pankin osakevälityspalvelusta ja sen tulevaisuudesta. Hän kertoi, että Tapiola Pankin osakevälitystoiminta toimii toistaiseksi eQ:n teknisellä alustalla. Pankissa on perustettu projekti, jossa selvitetään osakevälityspalvelun tulevaisuutta, tarpeita ja kehittämiskohteita.

Tapiola Pankin varatoimitusjohtaja Marja Pajulahti

 

Lisäksi Marja Pajulahti kertoi, että Tapiola Pankin oman osakevälitystoiminnan kehittämisprojekti on vielä hyvin aluillaan, joten tässä vaiheessa siitä ei voi kertoa enempää. Ensi vuoden alkupuolella tehdään sitten päätös jatkosta. Ainakin siihen saakka osakevälitys toimiin eQ:n alustalla.

Minusta Nordnetin sijoitusvinkkejä tarjoavat ekspertit palvelu on ollut lähinnä vitsi. Tosin jonkin verran syynä on suomalaisten asiakkaiden enemmistön kannalta se, että osakekurssit ovat laskeneet sen ajan kun suomalaiset salkunhoitajat ovat eksperteissä olleet.

Tapiolalla sen sijaan on Sijoitustalous.fi sivut. Niiltä löytää hyödyllisiä kirjoituksia, uutisia ja blogimerkintöjä säästämiseen ja sijoittamiseen.

Ja kuin sattumalta Tapiola Pankilla on kesäkuun kestävä tarjous arvo-osuustilin siirtämisestä ilmaiseksi toisesta tilinhoitajayhteisöstä.

 

Pekka Valkonen

LiiteKoko
Image icon Marjapajulahti2.jpg24.34 KB

Kommentit

Comment: 

veroilmoituksen kanssa jos vaihdan Tapiola Pankin asiakkaaksi. Eli jos siirrän arvo-osuustilini Nordnetista takaisin vanhaan tuttuun eQ/ Tapiola osakevälityspalveluun, niin joudunko sitten täyttämään käsin osakkeiden hankintahinnan, jotta veroraporttiin saa oikean hankintahinnan? Muistaakseni eQ:lla oli mahdollisuus osakkeita tuodessa syöttää sinne hankintahinta. Vaikka käsin sekin olisi tehtävä, on se varmaan pankin palvelussa helpompaa kuin veroviraston sivuilla.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.