Suomiosakkeiden paremmuusjärjestys selviää piksun osakelistoista

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Piksun analyysit osiossa on nähtävillä viisi eri osakevalintalistaa, jotka järjestelevät osakkeita paremmuusjärjestykseen:

Oheiseen kuvaan on poimittu neljän listan suomiosakkeiden kärki. Homo Economicus - omat rahat on erittäin hyvä kun valitaan osakkeita maailmalta ja siihen kannattaa tutustua, jos haluaa salkkuunsa kansainvälistä hajautusta. Mutta kansainvälisyytensä takia se ei helposti vertaudu muiden kanssa ja siksi se on jätetty pois oheisesta kuvasta.

Kahdella näistä, Homo Economicus ja Timon Lista,  on olemassa todellinen osakesalkku, jonka suorituskyky seuraa suoraan salkun parhaimmiston menestystä. Suositussalkun ylläpitäminen oikealla rahalla on antaa sijoittajalle kuvan siitä miten suomen parhaimmistoon kuuluvat sijoittajat toimivat. Taitavatkaan eivät aina pärjää.  Tulee huonoja vuosia ja niitä voi tulla parikin peräkkäin. Niin käy kaikille. Mutta huolellinen työ palkitaan pitkällä aikavälillä.    

Nämä listat päätyvät monesti keskenään erilaiseen käsitykseen, kuten oheisesta suomalaisia osakkeita käsitteleväst vertailusta havaitsemme. Eroavaisuudet johtuvat erilaisista hyvän yrityksen määritelmistä. Toiset painottavat operatiivista tulosta, toiset oman pääoman tuottoa ja kolmas kasvua ja liiketoimintanäkymiä. Absoluuttisen oikeaa ei ole olemassa tai jos on niin sen näkee vasta jälkeenpäin. 

Piksu Toimitus sijoittaa näiden listojen perusteella käyttäen toisinaan myös omaa järkeä. Aina ei onnistu vaikka on ammattilaisia apuna. Mutta ammattimaisesti tehtyjen valintalistojen käyttö auttaa. 

Artikkeli: 

Kommentit

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Tuo teksti oli parhaita vinkkejä, joita täältä olen lukenut, eräät ostot ovat nousseet 100% https://www.piksu.net/artikkeli/voimakkaita-h%C3%A4iri%C3%B6it%C3%A4-my%C3%B6s-valuuttamarkkinoilla 

Ja kuinkahan sen hienovaraisesti sanoisi, suom. osakkeista kirjoittaa aika moni, siis muuallakin... 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Esim. Kid-nimisen firman https://www.marketwatch.com/investing/stock/kid?countrycode=no  kurssi on maaliskuusta noussut 200%. Ylipäänsä tuossa Lassen merkinnässä valitettavaa on se, että hölinää esim. osingoista tulee medissa tuutin täydeltä ja kun kerran 10 v:ssa on oston paikka, jengi on hiljaa. Omalla tavallaan hyväkin, kun esim. tuota kommenttia katsoo, kumma, että tänne kukaan mitään viitsii kirjoittaa. 

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Ostin juuri tänään aamulla Honkongista hieman Bank of China osakkeita. On aika lailla samanlainen kuin tuo Larsin mainitsema IAC bank of china.  En saanut tuota Larsin mainitsemaa pankkia välittäjäni, Lynx, kautta.  Käytän Lynxiä näihin kaukoimailta ostettaviin osakkeisiin.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.