Suomessa saa maailman parhaat korvaukset kun jää työstä pois

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suomi on maailman kärkimaa sosiaalisissa hyvinvointipalveluissa. Suomen hyvinvointipalvelut ovat OECD:n tutkimuksen mukaan 30% bruttokansantuotteesta. Sosiaaliset hyvinvointipalvelut ovat korvauksia ja palkkioita joita maksetaan työttömyydestä, vanhuudesta, opiskelusta ja muista tekijöistä joiden perusteella henkilö on poissa lisäarvoa tuottavasta työstä.  

Kolikolla on kääntöpuoli. Työelämästä poissa olemisesta maksetut palkkiot on ikävä kyllä pakko ottaa pois niiltä jotka tuottavat lisäarvoa. Työntekijän, yrittäjän ja yksityissijoittajan rahallinen asema on Suomessa vastaavasti kehnoin. Jos yhdelle annetaan niin toiselta pitää ottaa pois,  yksinkertaista.

Suomalaiset haluavat olla mukana työelämässä

Suomi on pärjännyt sosiaalisiin palveluihinsa nähden erittäin hyvin. Suomessa on korkea työmoraali, työpaikoilla on keskimäärin ihan hyvä olla ja ihmiset ovat onnellisia. Suomessa on onnistuttu tekemään työstä muulla tavalla palkitsevaa. Vaikka OECD:n mukaan kaikkien ei rahallisesti kannata ottaa vastaan työtä, ovat monet kuitenkin mukana työelämässä. Yhdessä työskentely on palkitsevaa.

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Jos näitä OECD:n mainitsemia tulonsiirtoja vähennettäisiin Suomessa 2%/BKT verran niin julkisen talouden velkaantuminen päättyisi ja kestävyysvajekin olisi osin ratkaistu. Olisimme tulonsiirtojen osalta silti edelleen maailman anteliaimpia maita vaikka emme enää kärkimaa.

Suomalainen poliittinen järjestelmä toimii huonosti. Tämän tyyppistä yksinkertaista ja tarpeellista asiaa ei saada tehdyksi ja ongelmat jatkuvat vaalikaudesta toiseen. Nykyinen eduskunta on pystynyt tekemään jotain pientä. Edellinen ei saanut mitään aikaiseksi. Kehno hallintotapa ei minusta ole seurausta hallitusmuodosta. Mutta kyllä kaikkia keinoja pitäisi harkita.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.