Suomessa erittäin runsaasti teknologia startup yrityksiä

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Harva on huomannut, että Suomessä on innovatiivisia teknologia startup-yrityksiä asukasta kohden enemmän kuin juuri missään muualla maailmassa. Ohitamme tällä sektorilla kirkkaasti innovatiivisuuden suurvallaksi kutsutun USA:n.

Ohessa ote www.deloitte.com tuottamasta vuoden 2010 listauksesta, jossa on osa parhaista kasvuyrityksistämme.

Parhaita suomalaisia kasvuyrityksiä (Lähde ja lisää tietoa: www.deloitte.com; copyritght ehdot: legal)

Tiedot ovat peräisin Deloitten Technology Fast -ohjelmasta, joka on etsinyt globaalisti vuodesta 1995 lähtien teknologia-alan kasvuraketteja. Kasvun mittarina käytetään liikevaihdon kasvua viimeisen viiden vuoden ajalta.

Suomen menestys perustuu julkisen yhteiskunnan rakenteisiin

Suomen hyvä menestys perustuu yhteiskuntarakenteellisiin tekijöihin. Erityispiirteenämme on ollut viranomaisten ja valtiovallan luomat rakenteet, joista seuraavassa muutama:

Näiden lisäksi on olemassa suuri joukko yrityshautomoita ja monia muita yritystoimintaa tukevia rakenteita, joista osa on julkisin varoin tuettuja joko kuntien taikka valtion taholta. '

Tärkeimpänä tekijänä ei kuitenkaan ehkä olekaan nämä yllä mainitut tukimuodot vaan se että lainsäädäntöä ja virkamieskoneiston toimintaa on ylipäätään kehitetty niin että verotukseen, kirjanpitoon ja viranomaisten kanssa asiointiin kuluu yhä vähemmän yrittäjän henkistä pääomaa.

100'000 työpaikkaa viimeisten 10 vuoden aikana

Pieniin ja keskisuuriin kasvuyrityksiin on näiden rakenteiden takia viimeisten kymmenen vuoden aikana syntynyt 100'000 uutta työpaikkaa (findikaattori). Tämä on kompensoinut suurissa yrityksissä tapahtuneen työpaikkakadon.

Suuret yritykset ovat yhteiskunnan kannalta läpinäkymättömiä ja monasti sisäiseltä päätöksenteoltaan autoritaarisia järjestelmiä, joiden yrityskulttuuri on samalla tavoin altis rapautumaan kuin muutkin keskitetysti johdetut järjestelmät. Pienten yritysten muodostamat järjestelmät ovat sen sijaan yhteiskunnan kannalta avoimempia ja ne pystyvät paremmin hyödyntämään yhteiskuntarakenteita. Tämä on luultavasti ollut eräs positiivisen kehityksen taustalla vaikuttanut tekijä.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.