Suomen pörssissä on useita kiinnostavia teknologiayrityksiä

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Teknologiayhtiöillä on erikoisosaamista, joka mahdollistaa muita yrityksiä paremman hinnoitteluvoiman, mutta ennen kaikkea niiden  kasvumahdollisuudet ovat usein muita yrityksiä parempia. Tämä tekee niistä sijoittajan kannalta kiinnostavia. Oheiseen luetteloon on koottu muutamia Suomen pörssin teknologiayhtiöitä, joista useimmat toimivat tavalla tai toisella informaatioteknologian parissa. 

Lista on markkina-arvon mukaisessa järjestyksessä. Listan yhtiöistä TietoEVRY on ylivoimaisesti suurin, sen markkina-arvo ja myynti ovat suurempia kuin muiden yhteensä.

Monet teknot ovat kasvulupauksia

Monet yrityksistä ovat kasvulupauksia. Yrtitys on kasvulupaus, jos myynti on pientä verrattuna markkina-arvoon. Kaikkia ei ole hinnoiteltu kasvulupauksiksi. Näitä poikkeuksia ovat TietoEVRY, Digia ja Siili, jotka on hinnoiteltu suurin piirtein liikevaihtonsa hintaiseksi ja ne ovat tässä suhteessa edullisia. 

Joukossa on muutama hyvää tulosta tekevä yritys

Jotkin teknoista tuottavat hyvin suhteessa pörssiarvoon (E/P %). Hyvätuottoisia ovat esimerkiksi Bittium, Digia ja Siili. SSH on tappiollinen, mutta kaikeksi onneksi sen velkaantumisaste on negatiivinen. Rahat eivät lopu kassasta aivan heti. Teknot ovat yleisestikin vakavaraisia. Monen velkaantumisaste (gearing) on negatiivinen. Tämä johtuu ainakin osittain siitä että sijoittajarahaa on ollut tarjolla ja yriykset ovat hakeneet osakeanneilla rahaa toimintansa rahoittamiseen. 

Lisää tietoa:   Piksu analyysit

 

Artikkeli: 

Kommentit

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

Digia ja Siili ovat tosiaan kohtuuhintaisia ja niitä olenkin ostanut tänä vuonna, Digiaa useaan otteeseen ja ovat kumpikin edelleen myös ostolistalla.

QT on hinnoiteltu korkealle, mutta nousutrendi on vahva. Onnistuin ostamaan pienen erän QT:n hoptiota kun se listattiin viime joulukuussa. Noussut siitä 155%.  Osaketta minulla ei ole.

Vincit on myös seurannassa ja ostolistalla. 

Käyttäjän Tapio Haavisto 2 kuva

Comment: 

Yhtä olen kokeillut, koska on käänneyhtiö tänä vuonna. Siitä saa ylenmääräistä boostia. Firman nimi on Qt ja se myy lisenssejä käyttöliittymille. Kuten Seppokin totesi kasvua on ja menee nousutrendissä??!!

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Minulla on näistä seuraavia:   Vincit, Gofore, Siili, Digia

Amerikkalaisista teknoista minulla on qualcom ja ruotsalaisista Electa (lääketieteen instrumentteja tekevä firma)

Kiinnostuin teknoista kun Seppo joskus aikoinaan suositteli.

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Comment: 

Taulukon tiedot on pävitetty vastaamaan viimeisimpiä pörssikursseja. Alkuperäisen artikkelin taulukossa oli lisäksi muutama painovirhe. Ne on nyt korjattu. 

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

Ulkomaisia löytyy salkusta Apple, Alphabet, Amazon, Microsoft ja Ruotsista Mycronic ja uusimpana ostoksena Vitec. Kaikki onnistuneita sijoituksia tähän asti.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Helsingin päälistalla näyttää olevan 17 yritystä toimialalla "teknologia". Ihan kiva, jos siinä joukossa on "useita kiinnostavia".

Tulevaisuuden kasvulupaus on sitten jo hankalampi juttu. En tiedä, moniko päälistalta on poistunut ko. sektorilta, mutta tavallisen moni. Esim. F-Secure on ollut kasvulupaus yli 20 vuotta ja taulukon rivi on edelleen ikävää luettavaa. Vielä karmempaa on, että 200 millin lv:lla Siilasmaa nousi Nokian hallituksen pj:ksi.

Nasdaq 100:n osinkoprosentti taitaa olla alle 1 %.

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

F-Securen lisäksi Basware on ikuinen lupaus. Ainakin 10 vuotta on koko ajan väitetty että kohta tämä myydään kovalla hinnalla ulkomaille. Ehkä niin käykin, mutta ajankohtaa on vaikea arvata.

Teknoissa on sekä hyviä että huonoja. Minusta tähtikaartiin kuuluvat jo aiemmin mainitsemani Digia ja Siili, lisäksi Admicom, Vincit, Detection Technology ja Gofore First North-listalta.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.