Suomen pörssin tuloksentekijät ja osingonmaksajat paremmuusjärjestyksessä

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Piksun "Analyysit / Suomiosakkeet" osiossa on esitelty suomalaisten yrityksien tunnuslukuja. Viimeisimmät tunnusluvut on laskettu kvartaalin Q1/2019 tulostietoihin perustuen. Tunnusluvut päivittyvät viikottain sen perusteella miten yritysten pörssikurssit kehittyvät. 

Yrityksiä voi myös järjestää erilaisten kriteerien mukaan. Oikealle on poimittu osinkotuotto / pörssikurssi (%) perusteella ja tulostuotto / pörssikurssi (%) perusteella parhaimmisto suomalaisista pörssiosakkeista. Kumpikin kriteeri on järkevä. Osa sijoittajista pitää osinkoa tärkemämpänä ja osa taas tulostuottoa.

Listoissa on jotain samaa, mutta myös paljon eroja. Kasvua tavoittelevat yritykset maksavat monasti vähän osinkoa suhteessa tulokseen ja niiden osinkotuotto/pörssikurssi voi olla huomattavasti tulostuottoa matalampi. Melko tyypillistä on kuitenkin että yritys maksaa suurin piirtein puolet tuloksestaan osinkoina osakkeenomistajille. 

Piksussa on esillä monella muullakin tavalla laskettuja paremmuusjärjestyksiä osakkeille:

  • Timon lista perustuu faktorianalyysiin. Siinä yrityksen tavoitehinta lasketaan sen perusteella mikä on historiallisessa, usean vuosikymmenen perspektiivissä ollut tämän tyyppisiä tunnuslukuja omaavan yriyksen keskimääräinen tavoitehinta.
  • Sergion lista perustuu vuosikertomuksiin ja sen tulostiedot päivittyvät harvemmin, mutta siinä on mukana laajempi kirjo osakkeita myös Suomen ulkopuolelta.
  • Talousmentor analyysit perutuvat tilinpäätöksen ohella myös yrityksen liiketoiminnan ja yritysjohdon esittämien näkemysten analysoimiseen.
Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.