Suomen pörssiin noteeratut yritykset pysyvät kotimaisessa omistuksessa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suomalaisten pörssiyritysten omistajaohjaus on pysynyt tiukasti kotimaisissa käsissä. Ulkomaalaisomistus on hajaantunutta ja kokonaisuudessan viidenkymmenen prosentin luokkaa.

Kotimainen omistus on puhtaasti hyvä asia. Suomalaisessa omistuksessa ja täällä pääkonttoriaan pitävä yritys sijoittaa kotimaahan monia tärkeitä toiminteita ja tietotaitoa. Tästä on koko talouden hyvä ponnistaa. 

Kotimaiset tahot, lähinnä eläkevakuutusyhtiöt, niiden taustalla olevat työmarkkinajärjestöt ja valtio vastaavat suomalaisten suurten yritysten omistajaohjauksesta. Pienet yritykset ovat usein suomalaisten henkilöomistajien hallussa. Kumpikin kotimainen omistusmuoto on hyvä asia. Pienet yksityiset yritykset työllistävät yleensä hieman paremmin ja kasvavat nopeammin kuin julkisessa omistuksessa olevat. 

Ulkomaalaiset ovat kotimaisia huonompia sijoittajina. Ulkomaalaiset ovat kasvattaneet osuuttaan silloin kun osakkeet ovat kalliita ja vähentänee silloin kun ollaan jo laskussa. Ulkomaalaisomistus ei ole kuitenkaan nykyisen pörssinousun aikana kohonnut viittäkymmentä suuremmaksi.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.