Suomalaisyritysten luottokelpoisuuden läpinäkyvyys paranee ja byrokratia vähenee

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suomalaisten yritysten taloudellisen aseman läpinäkyvyys paranee ja pk-yritysten byrokratia vähenee. Verohallinto toimittaa verovuodesta 2011 alkaen kaikki rekisteröitäväksi säädetyt tilinpäätöstiedot Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH), joka julkaisee tilinpäätöstiedot kaupparekisterissä. Kaupparekisterin tiedot ovat saatavissa nettipalvelun kautta.

Kun yhteisö toimittaa tilinpäätöstiedot Verohallinnolle, täyttyy yhteisön rekisteröintivelvollisuus kaupparekisteriin.

Aikaisemmin Verohallinto välitti vain osan rekisteröitävistä tilinpäätösasiakirjoista ja asiakaan tuli täydentää tilinpäätöstään ilmoittamalla puuttuvat tiedot PRH:lle.

Tilinpäätöstietojen välitysmenettely koskee osakeyhtiöitä ja osuuskuntia. Menettely ei kuitenkaan koske asunto- tai kiinteistöosakeyhtiöitä.

”Tilinpäätösten välitysmenettelyn tavoitteena on parantaa PRH:n tiedonsaantia. Ensimmäisen kerran tilinpäätöstietoja välitettiin vuonna 2008 päätyneiden tilikausien osalta. Tällöin kaupparekisteriin rekisteröityjen tilinpäätöstietojen määrä kasvoi lähes 50 % aikaisempaan vuoteen verrattuna. Nyt käyttöönotetun uuden menettelyn myötä tilinpäätöstietojen antaminen on entistä helpompaa, koska asiakkaan tarvitsee antaa tiedot vain yhdelle viranomaiselle”, ylitarkastaja Olli Sierla painottaa.

Tilipäätöstietojen ilmoittaminen on helpointa sähköisen tuloveroilmoituksen antamisen yhteydessä. Tilinpäätöstiedot voi myös ilmoittaa paperilla antamalla tilinpäätöksen veroilmoituksen liitteenä.

Tilinpäätöstietojen välittäminen on osa Verohallinnolla ja PRH:n yhteistyötä. Esimerkiksi suosittu Ytj-palvelu on Verohallinnon ja PRH:n yhdessä toteuttama palvelu.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.