Suomalaista ei sitten yllättäen valittukaan EKP:n pääjohtajaksi!

Käyttäjän J.Vahe kuva

Luin Maaseudun Tulevaisuudesta, miten Suomella on kaksikin erinomaista ehdokasta Euroopan Keskuspankin johtoon. Ehdokkaat olivat niin hyviä, että Juha Sipilä ei halunnut laittaa heitä edes järjestykseen paremmuuden mukaan.

Valitettavasti lienee kuitenkin niin, että Ranskassa ja Saksassa luetaan liian vähän Maaseudun Tulevaisuutta. Paha juttu.  Ehdokkaat siis olivat Erkki Liikanen ja Olli Rehn ja valituksi tuli toki Lagarde.

Pohditaan sitten hiukan ehdokkaiden paremmuutta. Juhani Suomen kirjoittamassa Mauno Koiviston elämäkerrassa on käytetty lähteinä sosiaalidemokraattien asiakirjoja, joissa Erkki Liikanen ankarasti arvostelee neuvostovastaisuutta Suomessa. Tämähän tapahtui tietenkin 1980-luvun lopulla jolloin koko Neuvostoliitto painui vessanpytystä alas kovalla kolinalla. Tällainen visionääri Suomella oli siis tarjottavanaan Euroopan Keskuspankin johtoon.

Erkki Liikaseen verrattuna Olli Rehn on niin paljon nuorempi, että hän nyt ei ehkä aivan kaikkien pahimpia suomettumisia ole ennättänyt harjoittaa, mutta jotain toki löytyy.

Tuossa on arvosteluni kirjasta jossa Rehn oli toisena kirjoittajana. Kirjan teksti ei ollut millään tavalla harkittua.

Koko Suomen Pankista täytyy todeta, että kun talouspolitiikasta päätetään muualla, sille on jäänyt epämääräisiä tehtäviä mm. niin sanotun rahahuollon alueella. Selväsanaisemmin voisi puhua vaikkapa kolikkojen kiillottamisesta. Tuossa linkissä on Suomen Pankin järjestämästä näyttelystä aiheena rahaväärennökset, jotka tuskin ovat koskaan olleet Suomessa merkittäviä, eivät taloudellisesti eivätkä kriminaalisesti.

Lopuksi valitusta ehdokkaasta Lagardesta. Tiedän vallan mainiosti, että häntäkin on syytetty monenlaisesta poliittisesta vehkeilystä, mutta pari asiaa on hyvä huomata.

Ranska on paljon Suomea isompi maa ja Kansainvälisen valuuttarahaston johtajana toimiminen lienee suurempi saavutus kuin puuhastelu täällä pienessä Suomessa joidenkin pienten poliittisten suhmurointien parissa. Maailmalla suhmuroinnitkin ovat isompia ja hienompia.

Kommentit

Comment: 

heh,, molemmille sankareille olisi jo ajat sitten pitänyt maksaa 100 miljoonaa, ja sopimukseen pykälä ettei sotkeudu suomen asioihin.

Olisimme säästäneet varmaan moninkertaisesti tuon palkkiosumman! 

Esim. mikkelin kultapoju väkisin otti kreikan euhun!

Comment: 

Harmi kun ei enää ollut käytettävissä. Kielikin olisi enklanniksi sammalt....

Tai sitten Rinteen hihasta olisi kepu voinut vetäistä tämän minun suosikkini: https://www.city.fi/blogit/hikkaj/puskan+takana/135024

 

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

... on tulevaisuuden nimi, kun vähän lisää meritoituu Nuorisosäätiön tapaisissa "yleishyödyllisissä" hankkeissa.

Käyttäjän Tommi Taavila kuva

Comment: 

Katos vaan. Vielä ehdolle IMF:ään nousevat jopa Stubb ja Katainenkin. Molemmat ovat lähinnä käveleviä katastrofeja, kuten myös Liikanen ja Rehn. Stubb ei ymmärrä prosenttilaskuista mitään ja epäilen ettei Katainen tiedä vastausta edes 1+1 laskutoimitukseen. Toisaalta, mitä kauemmas Suomesta kyseiset herrat lähetetään sitä paremmin meillä menee. En usko, että kukaan täysijärkinen edes harkitsee kyseisiä herroja mihinkään tärkeään virkaan, joten valitettavasti emme varmaan pääse heistä eroon.

Käyttäjän Harri Rautiainen kuva

Comment: 

Rinteen olisi pitänyt ymmärtää valita vain yksi ehdokas ja tukea tätä voimakkaasti.

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.