Suomalaisille tärkeintä on asumisen laatu, siihen panostetaan

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Piksu tutki mitkä asiat ovat suomalaisille tärkeimpiä. Tärkeintä on asumisen laatu. Suomalaiset kuluttavat asumiseen 28% tuloistaan.

Elintarvikkeet, liikenne sekä kulttuuri ja vapaa-ajan harrasteet ovat nekin tärkeitä. Niihin käytämme kuhunkin runsaat 10% ansioistamme.

Suomalaiset myös asuvat vuokralla yhä enemmän. Tämä kaikki näkyy sijoitustoiminnassa. Asunto- ja kiinteistö- sijoitusyhtiöitä tarvitaan turvaamaan riittävä, laadukkaiden vuokra-asuntojen tarjonta ja niistä on tullut monen sijoittajan suosikkikohteita.

Tilastossa ei näy julkinen kulutus. Jos julkinen kulutus otetaan huomioon niin terveyden, koulutuksen ja turvallisuuden osuudet kasvaisivat. Käytämme esimerkiksi terveyteen lähelle 15% osuuden tuloistamme, jos julkinen kulutus otettaan huomioon. Yllä oleva vertailu sisältää vain yksityistalouksien kulutuksen. Vertaus on kuitenkin sijoittajan kannalta osuva. Sijoittaja pääsee harvoin mukaan kehittämään julkista palvelutuotantoa, mutta yksityistaloutta kehittämään suomalainen sijoittaja on tervetullut mukaan.

Tietojen lähde: Tilastokeskus 

 

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

> Asunto- ja kiinteistö- sijoitusyhtiöitä
> …
> monen sijoittajan suosikkikohteita.

Tapasin kerran sijoittajan, joka oli ostanut pien­kerros­talon. Pieni keskustelu paljasti, että hän piti asunto­yhtiön tuotantona sitä rahaa, jonka sijoitus tuo takaisin kuukausittaisena raha­virtana.

– Niin väärin päätelty.

En tiedä miten yleistä tuollainen ajattelu­tapa on asunto­sijoittajien keskuudessa, mutta on selvää, että tuollainen ymmärtämätön sijoittaja välttämättä tarvitsee isännöitsijän itsensä ja asukkaiden väliin. Ehkä jopa sijoitus­yhtiön.

Jos sijoittaa asumiseen suoraan kiinteistöjen omistajana pitää kiinteistö nähdä eräänlaisena teollisuus­laitoksena, jonka tuote on asuminen.

– Tällä tuotanto­laitoksella on kaikki samat rakenteelliset ominaisuudet kuin millä tahansa tehtaalla mutta vain mini­maalisessa mitta­kaavassa.

Comment: 

No kai tuota olisi pitänyt pitää yhtiön tuottona tuotannon sijaan?

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.