Suomalaiset, Kiinalaiset ja pohjoismaalaiset luottavat kanssaihmisiin

Käyttäjän Kai Nyman kuva

World Values Survey (WVS) tutkii ja vertailee ihmisille tärkeiden asioiden ja arvojen kehittymistä eri maissa. 

Arvot muuttuvat hitaasti ja maat pysyvät vuosikymmenestä toiseen lähellä viiteryhmäänsä. Suomalaisille tärkeitä arvoja ovat itsensä ilmaisu ja rationaalinen ajattelu.  Sijoittumme lähelle Hollantia, Saksaa, Ranskaa ja Pohjoismaita. Baltian maat ovat meistä etäällä kun kysytään itsensä ilmaisun tärkeyttä. Baltian maat ovat suuntautuneet enemmän jokapäiväisestä elämästä selviytymiseen.

Ihmisten välinen keskinäinen luottamus on eräs tärkeimmistä tulevaa menestystä kuvaavista tekijöistä. Kansalaisten välisen keskinäisen luottamuksen suhteen olemme kärkimaita yhdessä Kiinan ja pohjoismaiden kanssa. Yhteistä kehittämistä voi rakentaa vain keskinäiselle luottamukselle ja siksi tässä kysymyksessä pärjääminen on ilahduttavaa ja lupaavaa.

WVS kyselystä löytyy myös ikäviä trendejä. Autoritaarisen hallinnon lumo on kasvanut monissa kehittyvissä maissa, mutta myös USA:ssa, jossa kanslaisista 20% pitää armejan muodostamaa hallintoa hyvänä. Muutos on suuri ja osoittaa että demokratia menettää kannatuspohjaansa. Demokratian kannatus ei ole horjunut kaikkialla, mutta trendi on selvä.

Lisää tietoa:  WVS

 

Kommentit

Comment: 

> demokratia menettää kannatus­pohjaansa.
> Demokratian kannatus ei ole horjunut
> kaikkialla, mutta trendi on selvä.

Emme välttämättä itse edes huomaa siirtymistä pois demo­kratiasta onhan demo­kratia joka tapauksessa epä­luonnollinen, ihmis­luontoon sopimaton hallinto­malli.

Kysymyshän on siitä, että mitä “pajun­köyttä” kansalle syötetään, jotta se pysyy rauhallisena ja antaa rahansa hallitsijoille. Se vaihtelee ajasta toiseen. Mikä toimi keskiajalla ei välttämättä toimi tämän päivän maailmassa.

On kuitenkin pidettävä mielessä,

 • että ihminen ei muutu.
 • Niin hallitsija kuin hallittavakin toimivat aivan samojen ja yhteisten motiivien pohjalta.
 • Ihminen reagoi saman­laisessa tilanteessa samalla tavalla niin keski­ajalla kuin tänä päivänäkin.
 • että jokainen yksilö on syntyessään tyhjä taulu, tabula rasa,
 • että jokainen yksilö pitää aina uudestaan ja alusta lähtien indoktrinoida vallitsevaan hallinto­malliin ja tästä seuraa rajoituksia (josta voisin jatkaa loputtomiin olemme tilanteessa, jossa (indoktrinoidun) demo­kratian raja on tullut vastaan, koulutusjärjestelmä romahtaa.

Värivallankumous

Värivallankumous on yksi nykyisin vallitseva vaihto­ehtoinen tapa valita uudet johtajat. Sehän on alku­peräistä kreikkalaista huuto­demo­kratiaa: mennään kadulle ja huudetaan uusi johtaja valtaan. Tämän kansa ymmärtää opettamattakin.

Sitten, kun tulee uusien vaalien aika, kansa taas kerääntyy kadulle ja huutaa taas toiset tilalle. Tätä sitten jatkuu niin kauan kunnes tulee taas uusi vallan­kumous, järjestelmän muutos. Jälleen kerran.

– (josta voisin jatkaa loputtomiin)

Malli Euroopan Unioni

 • pidetään kansa ja hallitseva eliitti tiukasti erillään.
 • Euroopan komissio ja Parlamentti.
 • Parlamentti ei voi muuttaa komission päätöksiä.
 • Hallitseva eliitti valitsee itse itselleen seuraajat ja
 • kansa pidetään rauhallisena parlamentin avulla, onhan se indoktrinoitu tottelemaan
 • demokraattisen vallan kulisseja.

Malli EU perustuu maanosan hallitsemiseen kuningashuoneiden muodostaman tasapainotilan avulla. Kuninkaat valitsevat itselleen seuraajat ja järjestelmää tai muita kuningashuoneita uhkaavat kapinoitsijat nujerretaan.

Malli EU:n toimivuus perustuu siihen, että kansa on jo valmiiksi ehdollistettu tottelemaan kuullessaan sanan demokratia (Kunhan sen lausuu “oman puolueen mies” – ja kaikkihan kumartavat “demokratian” edessä).

Kolmas Malli

Valta ei saa periytyä.

– (josta voisin jatkaa loputtomiin)

Comment: 

"... mutta myös USA:ssa, jossa kanslaisista 20% pitää armejan muodostamaa hallintoa hyvänä. Muutos on suuri ja osoittaa että demokratia menettää kannatuspohjaansa."

 

Ei Yhdysvaltojen hallintomuoto perustu enemmistö-tyranniaan (=demokratiaan). Yhdysvallat on tasavalta, jossa perustuslain tehtävänä on suojella yksilön luovutamattomia oikeuksia enemmistö-tyranniaa (eli demokratiaa) vastaan:

https://www.youtube.com/watch?v=KFXuGIpsdE0

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.