Suomalaiset huolehtivat taloudestaan muita pohjoismaita paremmin

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suomessa kotitaloudet ovat muita pohjoismaita tietoisempia omasta taloudestaan ja huolehtivat sen seurauksena vastuullisemmin siitä, etteivät velkaannu selviää Danske Bankin "Taloudellinen mielenrauha 2018" tutkimuksesta. 

Suomalaisten velkaantumisaste (133% käytettävissä olevista tuloista) onkin hyvän vastuullisuuden takia alle puolet siitä mitä kaikkein huolettomimmilla tanskalaisilla (285% käytettävissä olevista tuloista).

Suomalaiset luottavat edelleen muita enemmän siihen, että yksilöllä on vastuuta omasta taloudestaan ja että yksilön valinnoilla ja päätöksillä on merkitystä ainakin kun kysymyksessä on oma talous. Varjopuolena on luonnollisesti se että taloudellinen mielenrauha on muita pohjoismaita heikompaa. Suomalaiset joutuvat itse huolehtimaan taloudellisesta mielenrauhastaan tekemällä järkeviä yksilötason päätöksiä.

Talous ei kuitenkaan ole suomalaisten ainoa ja tärkein huoli. Päälimmäisenä ovat terveyteen liittyvät asiat ja työ, perhe ja lapset ovat nekin tärkeitä ja rakkaita. Ja tärkeistä asioistahan me olemme ajoittain myös huolissaan ja se näkyy myös tutkimuksessa.

Lisää tietoa:  Taloudellinen mielenrauha tutkimus

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.