Suomalaisen yhteiskunnan korkeimmat palkat ovat nurinkurisia

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suomalaisen yhteiskunnan tulot ja palkat ovat nurinkurisia selviää verottajan tiedoista.

 • Presidentin, pääministerien ja kansanedustajien palkat ovat pienimpiä.
 • Virkamies (Martti Hetemäki) ansaitsi enemmän kuin hänen esimiehensä valtionvarainministeri.
 • Työmarkkinapomot SAK:ssa ja EK:ssa ansaitsevat enemmän kuin Suomen Tasavallan Presidentti
 • Eläkevakuutusyhtiöt ovat Suomessa työmarkkinajärjestöjen ohjauksessa. Mutta eläkevakuutusyhtiöiden johtajat ansaitsevat enemmän kuin heidän tosiasialliset esimiehensä, työmarkkinapomot.
 • Suomalaiset suuret pörssiyhtiöt ovat pääosin eläkevakuutusyhtiöiden ja valtion omistajaohjauksessa. Mutta niiden toimitusjohtajat ansaitsevat moninkertaisesti sen mitä heidän esimiehensä valtiolla ja eläkevakuutusyhtiöissä.

Suomalaisen yhteiskunnan kerman palkat ja tulot ovat kuin "Liisa Ihmemaassa" sadusta, kaikki on päinvastoin. Järjen häivähdyksiä on niin vähän että hämmästyttää.

Merkittäviä sijoitustuloja (suhteessa palkkaan) oli näistä yllä mainituista ainoastaan Juha Sipilällä jonka asema asteikolla nousi merkittävästi juuri pääomatulojen takia. Muut olivat lähinnä tyhjätaskuja. 

Artikkeli: 

Kommentit

Käyttäjän Tommi Taavila kuva

Comment: 

Esimies- alaisuussuhteet ovat tuskin oikea tapa katsoa palkkoja nykyaikana. Minua ainakin kiinnostaisi maksajana enemmän tuotettu lisäarvo kuin kuka on pomo ja kuka on alainen. Minusta on esimerkiksi selvää, että Hetemäki tuottaa yhteiskunnalle enemmän lisäarvoa kuin Rinne. Siksi hänen palkkansakin pitää olla korkeampi.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Lisäksi on otettava huomioon, että ylintä valtaa käyttävät 200 kansanedustajaa ja toissijaisesti hallitus kollegiona, ei Rinne yksinään.

Taulukosta sanoisin, että Elisa varmaan pysyisi tolpillaan (vaikka puhelintolppia vähemmän käytetäänkin...) vähän "huonommallakin" johtajalla. devil

Comment: 

Minusta palkat vain osoittavat isäntien ja renkien suhdetta niinkuin vanhassa agraarisuomessakin. On oikein, että oikeat vallankäyttävät tienaavat enemmän.

"Presidentin, pääministerien ja kansanedustajien palkat ovat pienimpiä. Virkamies (Martti Hetemäki) ansaitsi enemmän kuin hänen esimiehensä valtionvarainministeri. Työmarkkinapomot SAK:ssa ja EK:ssa ansaitsevat enemmän kuin Suomen Tasavallan Presidentti Eläkevakuutusyhtiöt ovat Suomessa työmarkkinajärjestöjen ohjauksessa. Mutta eläkevakuutusyhtiöiden johtajat ansaitsevat enemmän kuin heidän tosiasialliset esimiehensä, työmarkkinapomot."

Comment: 

Veikkauspomo on Sarekoski ei Saarekoski

Sarekoskella näkyy olevan 390k€. Eniten tässä kiinnostaisi:

-ketä ovat nämä ~200, joiden tiedot "salattiin" medialta, mikä oli tosiasiallinen motiivi näillä tietonsa salanneilla? Onko nimenomaan tullut otettua verorahoja niin paljon, että hävettää?

- voinko ryhtyä mediaksi joka saa tiedot etukäteen kuten HS, iltalehti yms. Onko tasapuolista että verottaja tukee muutaman valitun verkkolehden bisneksiä tällä vuotuisella verotietojen hullutpäivät tapahtumalla?

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.