Suomalainen yhteiskunta toimii hyvin; Pk sektori tyollistää yhä enemmän

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Pk- sektori kasvattaa osuuttaan työvoimasta kuten alla olevasta Suvi Kieman tilastokeskukselle laatimasta kuviosta voidaan nähdä (Julkaistu . Tieto & trendit  lehdessä.)

Työllisyyskehitys eri kokoisissa yriyksissä

Uusia innovatiivisia yrityksiä syntyy ennätysvauhdilla ja meillä on jo noin 50 yritystä 1000 asukasta kohden, mikä on kansainvälisestikin hyvä luku. Osittain tästä voidaan kiittää toimivia julkisia yhteiskuntarakenteita, jotka pystyvät tarjoamaan vastaavan joustavan ja keveän infrastruktuurin pienille yrityksille, kuin minkä suuret yritykset tarjoavat liiketoimintayksiköilleen.

Ero pien- ja suuryriytsvaltaisten yhteiskuntien välillä liittyykin paljon yhteiskunnan toimivuuteen. Jos yhteiskunta ei pysty tarjoamaan sopivia rakenteita, niin suuryritykset voivat sisäisellä toimintarkenteellaan korvata puutteellisesti toimivia yhteiskuntarkenteita tarjoamalla yritteliäille tiimeille hyvän ympäristön.

Suomessa yhteiskunta on onnistunut tehtävässään erinomaisesti ja yhteiskunta pystyy tarjoamaan kilpailukykyisen vaihtoehdon. Tästä on se etu että innovaatioiden luomat työpaikat pysyvät helpommin Suomessa. PK- sektori luottaa yleensä useammin kotimaisiin kumppaneihin kuin kansainväliset globaalit yritykset, joissa työtehtävien siirtäminen maasta toiseen tapahtuu jouheasti. 

Kommentit

Comment: 

 

Näin otsikoi Voima lehti artikkelinsa, jossa kerrotaan työpaikkojen ongelmista. Ja eniten ongelmia on pienissä palvelualojen yrityksissä: ”Jotkut pienet firmat kokevat, että maksamatta jätetty kymppi on isokin voitto.”

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.