Spara och placera messuilta

Käyttäjän Pekka Valkonen kuva

Tukholman säästä ja sijoita (Spara och placera) messut sanovat olevansa yksityistalouden suurin kohtauspaikka 7.-10.10. Piksu sivuston iskuryhmä kävi perjantaina 8.10. tutustumassa tähän tapahtumaa.

Alla on kuva sisäänkäynnistä messualueelle.

 

 Spara och placera i Stockholm 2010

 

Katsotaan saadaanko palstalle kirjoituksia vaikutelmista messuilla.

LiiteKoko
Image icon sapraplacera.jpg101.91 KB

Kommentit

Comment: 

Messut sanoivat olevansa yksityistalouden suurin kohtauspaikka ja on mielenkiintoista verrata sitä Helsingin Sijoitus – Invest tapahtumaan. Tukholman tapahtumassa oli kaikki sekä esitykset että näytteilleasettajat samassa suuressa hallissa. Esityksiä olo kolmella lavalla, hallin nurkissa ja lisäksi joilla näytteilleasettajilla oli monia esityksiä. Näytteilleasettajia tuntui Tukholmassa olevan paljon vähemmän.

Silmiinpistävä ero on Helsingin tapahtuman tungos kun taas Tukholmassa oli tilaa ja väljyyttä, tähän saattoi vaikuttaa se, että Tukholman tapahtuman kesto on neljä päivää, Helsingin kaksi.

Ennakkotietoa messuista tuli huonosti, luvattu ohjelmakin ilmestyi vasta pari viikkoa ennen tapahtumaa ja täydentyi edelleen. Erityisenä piirteenä mainittakoon, että pyysin messujen järjestäjien ilmoittamalta kahdelta yhteyshenkilöstä etukäteen tietoa sunniiteilla olevasta ohjelmasta, mutta en saanut kummaltakaan vastausta. Ehkä kysymykseni on vielä työpaikkatyöryhmässä pohdinnan alla.

Tukholman tapahtuman esitykset, ainakin itse kuuntelemani, olivat varsin pitkälle sijoittamisen perusasioita. Esiintyjien kieli oli ”helppoa ruotsia”, vain muutaman ammattijuontajan kuulemisessa piti pinnistellä. Jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt seurata sitä ohjelmasarja, joka esitteli eniten yksittäisiä yhtiöitä ja sijoituskohteita. Mutta kun kunnollinen ennakko-ohjelma juuri niistä puuttui.

Näytteilleasettajissa oli merkittävän paljon välittäjiä ja erityisesti CFD (=hinnanerosopimukset, contract for differences) välittäjiä. Esityksissä ja näyttelyssä erityisen mielenkiinnon kohteena minulla oli:
Scientia rahastoyhtiö
East Capital
CMC Markets
Aktiespararna
Franklin Templeton

Mikä oli messuilla parasta: ehdottomasi matkaseura, jonka kanssa oli hyvä vaihtaa mielipiteitä.

Pekka

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.