Sijoittajien tuoto ovat viimeisen vuoden ajalta pakkasella

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Tuotot ovat viimeisen vuoden aikana olleet huonoja.

Osakerahastojen tuotot ovat olleet miinuksella lähes kautta linjan ja samoin ovat miinuksella myös yrityslainarahastojen tuotot. Tämän seurausena suomalaisista osakerahastoista on lunastettu tänä vuonna 1,2Mr€ ja yrityslainarahastoista yhteensä 1,5Mrd€ edestä pääomia.

Rahastot ovat kutistuneet sekä pois virtaavan pääoman että negatiivisten tuottojen takia. Tiedot selviävät finanssialan lokakuun rahastoraportista.

Rahastojen tuoto heijastavat hyvin keskimääräisen sijoittajan tuottoja viimeiseltä vuodelta. Useimmat ovat tehneet tappiota vaikka mukaan laskettaisiin arvonlaskua kompensoivat korot ja osingot. 

Pääomia on kasvattanut merkittävämmin ainoastaan niinsanotut "vaihtoehtoiset rahastot", joihin kuuluu muun muassa kiinteistörahastoja ja vakaaseen tuottoon pyrkiviä hedgerahastoja. Näyttäisikin siltä että erityisesti institutionaaliset sijoittajat ovat siirtäneet pääomia kiinteistösijoituksiin. On myös mahdollista että insitutionaalisille sijioittajille mahdollinen suojaavien instrumenttien (esim. futuurit) ostaminen on yleistynyt. Markkinoilla näyttäisi olevan vallalla varovaisuus ja tappioiden karttamisen mentaliteetti.  

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.