Sijoittajasivusto Pörssihaukka on avattu

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Piksussa jo hyvän aikaa mainostamani sijoittajasivustoni Pörssihaukka on lopulta avattu osoitteessa Pörssihaukka.fi. Pörssihaukka on täyden palvelun pientalo, joka auttaa sijoituskohteiden valinnassa ja kaupanteon ajoituksessa.

Sivuston kohdeyleisöä ovat etenkin piensijoittajat, jos toki kaikki. Ensimmäinen asiakaskin jo kirjautui. Olen siitä innoissani, suorastaan liikuttunut.

Pörssihaukka versoaa monista ideajuurista, mutta oleellista sen synnyssä on laaja kokemukseni markkina-analyytikkona ja nimenomaan itsenäisenä piensijoittajana. Pörssihaukka tulee mielestäni tarpeelliseen markkinarakoon.

Ammattimaiset sijoittajapalvelut ovat jääneet jokseenkin suurten instituutioiden monopoliksi. Suomalaiset saavat sijoitusoppinsa valtaosin pankeilta ja suurilta analyysitaloilta. Niiden palveluissa on piensijoittajan kannalta monia ongelmia.

Pankit myyvät sijoitustuotteitaan ja keräävät kaupankäyntipalkkioita. Analyysitalot saavat usein rahoitusta muiltakin kuin asiakkailtaan. Se vaikuttaa väistämättä niiden toimintaan, koska ilmaisia lounaita ei ole – varsinkaan finanssimaailmassa.

Sen vuoksi Pörssihaukka on maksullinen sivusto, joskin osa materiaalista on ilmaista. Asiakas tietää, mitä tilaa ja mistä maksaa. Pörssihaukalla ei ole intressiristiriitoja.

Piensijoittajana tunnen myös tarkkaan kaltaisteni keskeiset ongelmat, kuten kustannusten hallinnan merkityksen. Perinteisille analyysitaloille ominaiset jatkuvat allokaatiosuositukset eli vilkkaaseen kaupankäyntiin kannustaminen on harvoin hyvä strategia piensijoittajalle kustannusrasitteen vuoksi.

Pörssihaukka katsoo alaa aina piensijoittajan näkökulmasta. Sen strategia niin yhtiö- kuin markkina-analyysien kohdalla on riskien ja tarpeettomien kustannusten karttaminen.

Riskit ymmärretään valtavirran sijoittajapalveluissa usein nurinkurisesti etenkin markkinoiden liikkeiden osalta. Pörssien rytistessä riskien väitetään kasvaneen, vaikka ne todellisuudessa laskevat – hyviin yhtiöihin sijoittamisessa suurin riski kun on ylihinnan maksaminen.

Markkinoille on mentävä keskellä myrskyjä ja niiltä poistuttava parhaassa säässä, silloin kun sijoituksia haluaa myydä. Ole pelokas, kun muut ovat ahneita, ja päinvastoin. Warren Buffetin lohkaisu on ajatonta sijoitusviisautta kaikkien aikojen mestarilta.

Se on Pörssihaukan huoneentaulu. Tämä palvelu ei koskaan kulje lauman mukana. Se on ainoa tapa menestyä sijoittajana keskimääräistä paremmin.

Hyvällä strategialla rakennetun ja ylläpidetyn salkun pitkän aikavälin riskit olemattomat, käytännössä nolla. Sanonta, että sijoittaja on itse pahin vihollisensa, pitää paikkansa.

Omat virheet ovat varallisuutensa turmelemisen yleisin ja viime kädessä ainoa syy. Pörssihaukka auttaa niiden ehkäisyssä.

Pörssihaukka julkaisee aineistoa pääpiirteissään päivittäin mahdollisimman reaaliajassa. Yhtiö- ja markkinakatsaukset ilmestyvät yleensä viikonloppuna. Markkinoiden analysoimisessa on parasta nähdä koko viikon liike ennen arviota.

Pysyväluonteinen materiaali löytyy yläpalkin otsikkojen alta. Ne lukemalla selviävät sijoittamisen, teknisen analyysin ja ETF-sijottamisen perusteet.

Viimeksi mainittu on suunnattu etenkin aloitteleville sijoittajille, mutta myös trendisijoittamiseen ETF:t soveltuvat loistavasti kustannustehokkuutensa ja laajan hajautuksensa ansiosta.

Trendien kuvausta en vielä ehtinyt tehdä teknisen analyysin perusteisiin, mutta se tulee ihan kohta. Piksun lukijat sen sisällön tuntevatkin jo.

Finanssikriisin montun vuosipäivä oli aiemmin suunniteltu avauspäivä, mutta teknisten viivytysten vuoksi siihen en ehtinyt. Tähän päivään halusin ehtiä henkilökohtaisista syistä – koska se on poikani syntymäpäivä. Minulle se merkitsee erittäin hyvää ennettä.

Yläpalkin otsikoiden alta löytyvä materiaali pysyy maksuttomana sijoittamisen perusoppaana jatkossakin muiden kuin mallisalkkujen osalta.

Mallisalkut on tarkoitettu pysyviksi, eli niiden sisältö ei muutu ilman yhtiöiden oleellista taloudellista heikennystä. Pörssihaukan strategia suosii kärsivällistä sijoittamista luokkansa todistaneisiin yhtiöihin. Niillä on taipumus säilyttää laatunsa vuosista ja vuosikymmenistä toiseen.

Hyvillä yhtiöillä voi toki halutessaan käydä kauppaa, mutta yleensä ottaen Pörssihaukka suosittelee osta ja pidä -strategiaa. Sijoittaminen on maratonia. Kunnon tuottojen kertyminen vie aikaa, mutta sitä varaava voittaa varmasti.

Silti Pörssihaukka tarjoaa myös lyhyen aikavälin analyyseja, koska markkinoiden kokonaiskuvan hahmottaminen sitä vaatii. Asiakas voi toki itse päättää, kuinka arvioita hyödyntää, mutta nopean kaupan riskejä ja kustannuksia ei pidä aliarvioida.

Yksi keskeinen ero Pörssihaukan ja valtavirran sijoittajapalveluiden välillä on ulkomaalaisten yhtiöiden suuri painoarvo seurannassa. Valtaosa suomalaisista on kiinnostunut etupäässä kotimaisista yhtiöistä, mutta siihen ei ole muita kuin tunneperäisiä syitä.

Helsingin pörssin valikoima on hyvin kapea etenkin suurempien yhtiöiden kohdalla, ja yleinen ongelma on myös laadun ja hinnan kehno suhde. Suomestakin löytyy hyviä sijoituskohteita, mutta rajallisesti.

Pörssihaukka tulee mallisalkkujensa ohessa perkaamaan yhtiöitä ja sijoituskohteita viikottain. Hyvistä kohteista ei ole pula, kun katseensa kääntää muuallekin kuin Suomeen.

Laajan yhtiöseurannan mahdollistaa keskittyminen yhtiöiden pitkän aikavälin tuloksiin. Parhailla yhtiöillä trendit muuttuvat hitaasti, jos ollenkaan.

Hyvienkin osakkeiden hintojen heittely taas riippuu markkinaoloista enemmän kuin yhtiöistä itsestään. Markkinoiden lukeminen onnistuu teknisellä analyysilla. Se on Pörssihaukan leipälaji.

Sivuston teknisen puolen pitäisi pelata alusta asti testien mukaan, mutta alkuvaikeuksia saattaa silti tulla. Jos niin käy, toimittakaa palautetta, korjaamme puutteet.

Jonkinlaista säätöä palveluun matkan varrella varmasti mahtuu. Ne tarpeet näkee ajan mittaan. Tärkeimmän kuitenkin pitäisi pelata alkuvihellyksestä asti.

Rattoisaa viikonloppua ja tervetuloa Pörssihaukkaan!

 

Kommentit

Comment: 

Mites muuten tuo tietoturva maksusivulla? Et näytä käyttävän luotettavaa kolmatta osapuolta maksujen käsittelyssä, vaan luottokortti- ja henkilötiedot näyttävät tulevan suoraan sinulle? Jos ei ole valmis näitä tietoja antamaan, niin onnistuuko maksu esim. PayTrailin tai tilisiirron avulla?

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Tekninen konsulttini hoitaa kaikki nämä maksuliikennejärjestelyt. Otan asian puheeksi. En tullut ajatelleeksi untuvikkona näissä hommissa.

Maksutapoja voi varmasti luoda muitakin. Paypalia en halunnut siksi, että kaikilla ei sitä ole. Tilisiirto varmasti onnistuu.

Comment: 

Joko pian onnistuu?

Comment: 

info@porssihaukka.fi

050 330 1913

 

Mitä jos kysyisit sieltä. Kai tilinumeron voisi laittaa sinne jopa näkyviin.

Comment: 

Komppaan edellistä kirjoittajaa korttitietojen osalta. Samoin otsikon tietosuojaseloste alla näkisin mielelläni sisältöä miten henkilötietoja (ja maksukorttianeistoa) käsitellään... Palvelu vaikuttaa sisältönsä puolesta oikein hyvältä (olen säännöllisesti lukenut kirjoituksiasi), mutta toteutus on vähän fishyn oloinen... Alkuviikosta mm. kaikki mallisalkut olivat vapaasti nähtävissä, en tiedä oliko tarkoituksella...

Comment: 

Varsinainen mallisalkku on Sharevillen Trendscopen pitkä, jonka Ikonen on täällä ilmoittanut omakseen. Kun Haukan mallisalkut oli nähtävissä, ei niissä nähtävää ollut. H&M siellä oli.

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Niiden piti olla piilossa, mutta tekniikasta huolehti konsulttini, joten en ole varma ovatko olleet auki vai eivät.

Nyt ne ovat siellä kyllä kunnossa, pitäisi ainakin. 25 yhtiötä yhteensä. Eivät ole automaattisesti parhaat tietämäni - muutamat niistä varmaan kyllä - mutta omissa kategorioissaan mielestäni. Osinkotykeissä korkean osingon osakkeet, syklisissä omansa, kasvuyhtiöt, varman päälle -yhtiöt maksimaalista turvallisuutta hakeville. Osakkeita voi haarukoida ja arvioida monesta näkökulmasta.

H&M on osinkotykeissä. Perustelut löytyvät sieltä.

Trendscopen pitkä on tosiaan Sharevillessa. Voisin laittaa toisenkin mallisalkun, minulla on salkkuja useita eri syistä.

 

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Laitoin Sharevilleen toisen mallisalkun, se löytyy nimellä Heikin trendisalkku, sen tittelin alla oli toinen salkku jonka otin pois, oli ajatus treidata siinä, mutta se on Nordnetissa liian kallista, aivan liian. 

En ehtinyt vaihtaa nimeä salkulle, joten en esittele sitä sen julkisemmin vielä, mutta voitte kurkata jos olette Sharevillessa.

Salkku on perustettu varsinaisesti 2014 kesällä, jolloin tein ensimmäiset ostot. Sitä ennen siellä oli käteistä, jota nostelin ajoittain, sen takia viiden vuoden tuottokäyrä sukeltaa ensin jyrkästi. Kesän alusta 2014 salkku vasta alkoi toimia salkkuna. Sen jälkeen se on pärjännyt oikein hyvin. 

Comment: 

Onnea sivuston aukaisusta!

Ei kannata välittää, vaikka jotkut koirat haukkuu, kun karavaani kulkee.

Itsekin tarvitsisin toisen maksuvaihtoehdon, sillä haluaisin avat jäsenyyden yritykselleni ja saada siitä kuitin. Annatko jonkun tilinumeron, jolla homma hoituu?

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Juu, täytyy hoitaa tämä asia, en ottanut sitä huomioon, mutta ei siihen kauan pitäisi mennä.

Comment: 

https://www.piksu.net/artikkeli/pohjoismaisia-laatuyhtiöitä-osa-3-hennes-mauritz

Ainakaan sen esittelystä ei tarvitse maksaa. Ja selvää on, että tämä on tietysti pitkän salkun osinkofirma. Tuloksesta on mennyt viime vuosina puolet ja kurssista 2/3. Kurssia selittää myös se, että rättiala on kaikkein haavoittuvin netille. Jos olisi mennyt paremmin, olisimme kymmeniä kertoja lukeneet, miten Heikki tämänkin ennusti sekunnileen oikein jo monta vuotta sitten.

Comment: 

Olen hyötynyt Heikin trendianalyyseistä, ja siksi niistä maksan. Sivuutan kaikki itsekehut ja -parjaukset, sillä niillä ei ole mitään tekemistä itse sisällön kanssa. Virhe yhtäällä ei tee tyhjäksi onnistumista toisaalla, ja sama päinvastoin.

Comment: 

Tätä kommenttia täysin, onneksi olkoon Heikille sivuston aukaisusta.

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Lämmin kiitos tuesta!

H&M on ollut vaikeuksissa, mutta sen osinko ei ole edelleenkään laskenut. Siksi se on omassakin salkussa pysynyt, ja pidän sitä nyt riskitikin huomioiden ostokelpoisena. Riskit on käsitelty Pörssihaukan yhtiöanalyysissa.

Virheitä ei sijoittamisessa sinänsä voi välttää. Toisaalta sappivaivainen vierailija olisi voinut nostaa esiin muitakin tuossa listassa olleita yhtiöitä, vaikkapa siinä ensimmäisenä esitellyt Unibetin nyk. Kindred Group.

https://www.piksu.net/artikkeli/pohjoismaisia-laatuyhti%C3%B6it%C3%A4-os...

https://www.nordnet.fi/mux/web/marknaden/aktiehemsidan/index.html?identi...

Eikä kurssigrafiikka kerro, paljonko osinkoa on matkan varressa kertynyt. Paljon.

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Laitan tiliyhteyden, se nyt on ainakin nopein tapa hoitaa asia, selvitän teknisen konsultin kanssa muut keinot kuten PayPalin. Lisää tietoja Pörssihaukan sivulta.

Pahoittelen viivytystä, mutta minun täytyy hoitaa kaikki käytännön asiat konsulttini kanssa, ja se vie aina hetken, koska en ole hänen ainoa asiakkaansa.

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Laitan tiliyhteyden, se nyt on ainakin nopein tapa hoitaa asia, selvitän teknisen konsultin kanssa muut keinot kuten PayPalin. Lisää tietoja Pörssihaukan sivulta.

Pahoittelen viivytystä, mutta minun täytyy hoitaa kaikki käytännön asiat konsulttini kanssa, ja se vie aina hetken, koska en ole hänen ainoa asiakkaansa.

Comment: 

alkaa näyttä siltä, että Heikin jo kuukauden ajan povaama kp-trendi alas meni täysin puihin. S&P500 teki juuri äsken vuoden huiput.

Lisäksi kehotus olla ostamatta joulukuussa, koska indikaattorit eivät olleet vielä pohjilla oli täydellinen emämunaus.

Onnea kuitenkin sivustollesi, mutta minä en sitä tule tilaamaan. Kuulostikin liian hyvältä, että joku pystyisi ennustamaan kurssiliikkeitä.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.