Sijoittajan vuosi 2017 oli hyvä

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Sijoittajan reaalituotot olivat vuonna 2017 hyviä lähes kautta linjan. Ainoastaan inflaatiokorjatut korkotuotot jäivät reilusti pakkaselle.

Tyypillinen, osan rahoistaan korkorahastoihin sijoittanut sijoittaja, on saanut noin 3,5% reaalisen tuoton, mitä voidaan pitää hyvänä saavutuksena. Tästä tuotosta ja inflaatiosta maksetaan veroa valtiolle noin 30% ja sijoittajalle jää silloin vielä runsas 2% tosiasiallista tuottoa.

Tietoja laskelmasta:

 • Laskelma perustuu reaaliseen tuottoon, jossa on otettu huomioon 1,5% inflaatio.
 • Osakkeille on otettu huomioon osingot
 • Asunnoille on laskettu 4% vuokratuotto sekä 1,5% nimellinen hinnannousu.
 • Mäntytukille on laskettu 3% vuotuinen kasvu sekä 4% puun hinnannousu.
 • Reaalisesta arvonnoususta, inflaatiosta, osingoista ja korkotuotoista perittävää noin 30% veroa ei ole otettu huomioon
 • Tuotot on laskettu euroissa. Euron 13% arvonnousu suhteessa dollariin on vaikuttanut euroalueen ulkopuolisista osakkeista saatuun tuottoon.
 • Osakkeista ja lainapapereista saadut tuotot on laskettu edullisten indeksirahastojen tuottojen perusteella

 

 

 

Kommentit

Comment: 

Kaksi prosenttia. Ei sillä vielä kuuhun päästä. Halpa raha eli matalat korot tarkoittaa inflationistista rahapolitiikkaa. Rahajärjestelmä luo koko ajan lisää rahaa ja ne keillä on etuoikeutettu pääsy tähän superhalpaan rahaan (rd ~= 0) voivat ostaa mitä tahansa positiivisia kassavirtoja matalalla nettotuotolla (ra-rd). Tämä ilmenee systeemin laajuisena assettien ylihinnoitteluna. Osakkeiden P/E luvut ovat taivaissa, kiinteistöjen nominaalituotot tuskin kattavat korjauskuluja ja velkapaperit tekevät reaalitappiota. 

Tavallisen kansalaisen kannusteet sijoittaa ovat aika olemattomat. Ei pääse syntymään 'kansankapitalismia' (os. kapitalismi).

Epäilisin vielä tuota ra=2%, koska inflaation laskee valtion virasto. Valtiolla (ja sen korporaatioilla) on monta itsekästä syytä taikoa tämä numero niin alhaiseksi kuin mahdollista (indeksoidut eläkkeet, BKT:n laskeminen -> maan luottoluokitus). Kun Suomenkin talous kyykähti 2008 alkaneestaa finanssikriisistä johtuen, lehdissä kerrottiin kuinka tuotantolaitokset sulkivat oviaan ja isojenkin kaupunkien keskustoissa näkyi vuosia tyhjaa liiketilaa, niin BKT mittaus raportoi pieniä, mutta kuitenkin positiivisia kasvulukuja. Silloin hylkäsin viimeisetkin toivonrippeet moisen mittarin rehellisyydestä.

'Porvarit tullaan jauhamaan inflaation ja korkean verotuksen myllynkivien välissä.' - V.A.Lenin

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.