Siilasmaan positiiviset muistelmat

Käyttäjän J.Vahe kuva

Yhdenlaista ryhmätyöskentelyä

 

Arvioitava kirja

Aivan ensimmäiseksi on sanottava, että Siilasmaan muistelmat ovat hyvin paljon parempi kirja kuin Ollilan vastaava, vrt myös. Teksti on erittäin sujuvaa, josta varmaan suuri ansio kuuluu suomentajalle Markku Päkkilälle. Lisäksi kirjassa puhutaan asiaa eikä höpistä Ollilan tavoin siitä, miten hän seurasi tv:stä 11.9.2001 tapahtumia.

Kirjassa miellyin myös kahteen pääasiaan. Siilasmaa korostaa yrittäjätaustansa vahvuutta siinä mielessä, että yrittäjä joutuu uransa alussa tekemään lähes kaikkea, rekrytoimaan, markkinoimaan, siivoamaan (mikä vähentää sotkemista), laatimaan sopimuspohjia ja hoitamaan kirjanpitoa. Viime mainitusta huomautan, että se opettaa taloushallinnosta hyvin paljon enemmän kuin toisten tekemien laskelmien pällistely enemmän tai vähemmän sivusilmällä.

Edelleenkin Siilasmaa korostaa riskeihin varautumista skenaariotyöskentelyn avulla ja elinikäistä oppimista jokaisen (jopa johtajien...) elämään kuuluvana asiana.

Lopputuloksena on kirja, jossa yhdellä sivulla on enemmän asiaa kuin Ollilan lähes koko ”muistelmissa”. Vertailin silmämääräisesti Ollilan ja Siilasmaan hakemistoja. Edellinen mainitsee ”dream teamin” ja aika monta sukulaistaan ja loppu on name-droppingia alkaen keisari Aleksanteri II:sta.  Siilasmaan ainoa name-dropping on Macron, joka sentään oli vastaava ministeri Alcatel-Lucentin fuusion aikoihin. Muutkin nimet liittyvät selvästi bisnekseen.

Toki pari moitettakin löydän. Siilasmaa sanoo kyllä ihailleensa aluksi Ollilaa, mutta selkeämpää olisi korostaa Ollilan yhteen kertaan pelastaneen Nokian Kairamon jäljiltä.

Siilasmaa kehuu F-Secureaan niin paljon, että pörssikurssin katsominen viimeisen 20 v ajalta ei olisi pahitteeksi.

Edelleen on hyvä muistaa, että vaikka Siilasmaa onkin Nokian nykyinen pelastaja, emme toki tiedä, millaisiin vaikeuksiin se seuraavaksi ajautuu.

Ja lopuksi taustani takia suutuin jo kirjan toiseen virkkeeseen. Siinä sanotaan metsäteollisuuden olevan Suomessa laajaa, mutta ”se ei vielä todista teknistä neroutta laajemmassa mittakaavassa.” Suomalainen metsäteollisuus on ehkä markkinoinut huonosti, mutta sen tekninen luotettavuus on viimeiset sata vuotta ollut hirmuisen paljon parempi kuin Nokian aikataulujen, asia mistä Siilasmaa niin paljon puhuukin.

Kuvan aihepiiristä kirjoitan myöhemmin lisää.

Kommentit

Comment: 

Miten houkutteleva!  crying

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

esiintyy kirjassa jankuttamalla lähes joka sivulla, mikä kieltämättä heikentää muutoin sujuvaa esitystä.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.