Seuraavilla hallituksilla ei ole helppoa

Käyttäjän J.Vahe kuva

 

 
 

Kuvan lähde: http://www.satakuntaliitto.fi/väestön-ikärakenne

 

1970-luvun alussa syntyi ikäluokkia, jotka olivat vain reilut puolet 1947 suurimmasta ikäluokasta. Tuosta ajasta alkaen rakkailla ja viisailla päättäjillämme olisi ollut yllin kyllin aikaa varautua tulevaan. Tilanne on muuten vaivannut äänestäjiä, jotka jo 2003 pitivät hoivapalveluja vaalien tärkeimpänä asiana.

Linkistä näkee, että varsinaiset hoitomenot eivät ole kasvaneet, vaan kasvaneet ovat sosiaalietuudet, työttömyystuet ja aivan erityisesti eläkkeet.

Tuosta linkistä näkyy ikävä totuus. Eläkekatto on voimassa monissa ns. länsimaissa. Merkittävistä valtioista vain briteillä sitä ei ole.

Tässä kohtaa tarjotaan vakioselitystä, että eläkemaksuja on kerätty palkasta. Kuten Tommi tuolla alempana linkkasi, niin eläkevastuista on katettu vain 30 %. Loppujen osalta pienemmän määrän työssäkävijöitä pitäisi kaikin tavoin elättää kasvavaa eläkeläisjoukkoa.

Eläkekatto on kova päätös. Eläkeläisetkin nimittäin äänestävät ja heitä on paljon.

Muutoinkin täytyy valittaa päätöksenteon hankaluutta. Suuret ikäluokat päästettiin reilu 50-vuotiaina eläkeputkeen. Vähän myöhemmin alettiin haaveilla nuoremmille lähes 70 vuoden eläkeikää.

Poliitikkojen pulinoissa turvapaikanhakijoiden väitetään tuovan työvoimaa. Tähän mennessä suomea osaamattomat ja enintään arabiaa lukevat ihmiset ovat työllistäneet lähinnä hallintoa.

Kokoomus näyttää hirttäytyvän hoitajamitoitukseen. Totta kai yhden luvun lisäksi tarvitaan muutakin, mutta kokkareilla on ollut suuri osa kulunutta 2000-lukua aikaa järjestää muutakin kuin Laura Rädylle sekä isä ja poika Männistölle töitä.

Rätyhän meritoitui ministerinä lausumaan, että vain hyvin pieni osa vanhemmista ansaitsi alle 2600 euroa kuukaudessa, vaikka todellisuudessa tällaisten palkansaajien määrä oli lähes 500 000.

Näillä opeilla Suomea on johdettu.

LiiteKoko
Image icon Dia2.jpg73.67 KB

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Poliittiset linjaukset keskittyvät liiaksi siihen miten syntyneen ongelman kanssa tullaan toimeen. Olisi mukava kuulla poliitikoilta tai virkamiehiltä enemmän siitä miten lasten saamisesta voisi tehdä palkitsevampaa ja arvostetumpaa.

Comment: 

Lasten saaminenhan on erittäin arvostettua ja tavoiteltua jo nyt. Esimerkiksi Vuosaaren Rastilassa näkee suurperheitä, jotka ovat hyvin tyytyväisiä, sillä jokainen lapsi tuo lisää leipää.

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.