Seligson siirtyy Lähitapiolan omistukseen

Käyttäjän J.Vahe kuva

Olen vuosia ollut vähäisessä määrin Seligsonin asiakas. Otin uutisen vastaan surullisena, tietenkin ”Seligson & Co:n toiminta jatkuu samalla nimellä ja samoilla palvelumalleilla (rahastot + varainhoito). Myös yksittäiset sijoitusrahastomme jatkavat ennallaan: samat sijoituspolitiikat, samat palkkiot, samat salkunhoitajat.”

Olen vain jo siksi iäkäs ja epäluuloinen, etten aina kaikkia tiedotteita purematta niele.

Peter Seligson, Antti Alhsrömin sukua, perusti nimeään kantavan yrityksen neljän ystävänsä kanssa. Yhden salkunhoitajan kuolema oli yritykselle vakava isku eikä ko. rahaston toiminta enää jatkunut aivan samalla tavalla.

Seligson toi pitkälti  Suomeen passiivisen sijoittamisen ja piti rahastojen kuluja sekä ns. aktiivisten rahastojen piiloindeksointia näkyvästi esillä. Yhtiön neljästi vuodessa ilmestyneet sidosryhmälehdet ovat olleet tavattoman älykkäästi ja jopa hauskasti kirjoitettuja. Salkunhoitaja Anders Oldenburg on yhtiön tavoin ollut blogeissaan avoin ja vuorovaikutteinen.

Linkissä on Lähitapiolan hallintoneuvoston jäsenet. Itse hiukan epäilen, pystyykö mikään osuustoiminnallinen yritys ylläpitämään Seligsonin yrityskulttuuria, mutta sittenhän sen näkee.

Kommentit

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Joskus 10 v. sitten jaksoin aiheesta vielä vääntää, sitten loppui motivaatio, mutta yritetään nyt taas kerran.

Ihan varmimman vakuudeksi yllä sekä laajasti siteerasin että linkitin ns. virallista tiedotetta, jonka mukaan homma jatkuu entisellään, näinhän aina sanotaan.

Tällainen ei vielä Almalle (perhana, minähän olen osakaskin…) riittänyt, vaan sama piti toistaa uudestaan. Itse perustaja lausui, että miksi ostaja haluaisi ostamaansa firmaa vahingoittaa.

Tuskin kommunistiset valtiotkaan pyrkivät varsinaisesti epäonnistumaan, se vain tuli kuin manulle illallinen.

Seligsonin ala on siis pyrkimys tehdä hyviä sijoituksia. Minä en usko, että tällaista asiaa ymmärrettäisiin parhaiten SOK:ssa, SDP:ssä, MTK:ssa, kunnanvirastossa, valtion virassa, pääluottamusmiehenä, eläkkeellä (esim. poliisin työstä) tai maataloustukia nostamalla. Tällainen tausta on suurimmalla osalla Lähitapiolan ylimmän hallintoelimen jäsenistä.

Pitänee siellä päässä tehdä vielä pari tiedotetta lisää?

Comment: 

Lähitapiola on ollut mukana Seligsonin osakkaana iät ja ajat, muistaakseni aiemmin 40% osuudella. En usko, että rahastojen juoksevat kulut tai niiden sisältö tulee muuttumaan lähitulevaisuudessa. Veikkaan sen sijaan, että rahastojen kustannukset tulevat laskemaan, koska asiakkaat tiedostavat hyvin markkinoilla vallitsevat hintatason ja kova kilpailu luo painetta pudottaa kuluja entisestään. Meidän asiakkaiden kannalta yrityskauppa voi olla oikein hyvä asia, kun Seligson saa entistä isomman omistajan. Henkilökohtaisesti en ajatellut tehdä mitään muutoksia valitsemiini rahastoihin, vaan ajattelin jatkaa niihin säästämistä entiseen tapaan.

Alla sitaatti viime viikon talouselämästä:

Nyt Seligson pyörittää 16:ta rahastoa, joihin kuuluu sekä aktiivisia että passiivisia rahastoja ja lisäksi korkorahastoja ja varainhoitorahasto. Kauppauutinen nostatti sijoittajien keskuudessa huolta Seligsonin kulutasosta. Anttilan mukaan huolet ovat turhia, sillä osapuolet eivät halua "rikkoa yhtiötä". Seligsonia vetävät rahastonhoitajat on sitoutettu kaupassa jatkamaan yhtiössä. Seligson toimii jatkossakin omalla brändillään, eikä rahastoja ole tarkoitus yhdistää LähiTapiolan rahastoihin. "Meillä on yksiselitteinen tahto ja tavoite, että tämän kaupan seurauksena asiakkaiden kulut eivät nouse."

Voivatko hinnat laskea?
"Se riippuu siitä, miten saamme kehitettyä yhteistyötä. En uskalla luvata, mutta yleinen trendi markkinassa on, että asiakkaat ovat entistä kulutietoisempia, eli kulujen on kiristyttävä."

https://drive.google.com/file/d/1VxpyiMvW6EGYol1B_zxHBM6q0dfXbmao/view?usp=sharing

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Ylempänä en ole sanonut kulujen kehtiyksestä mitään. Mutta yli 20 v. ajan S. on ollut Suomessa innovariivinen. Toki "innovaatiot" ovat olleet USA:sta lähtöisin, mutta ei niitä kukaan muu ole Suomeen tuonut.

Tapiola on osuuskauppa. 40 % omistus on ihan eri kuin nyt määräysvalta. En alkuunkaan usko minkään osuuskaupan innovatiivisuuteen eikä sellaisesta ole missään mitään näyttöjä. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.