Säästämisasteen nousu kertoo epävarmuudesta

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Kotitalouksien säästämisasteella ja pörssikursseilla on sijoittajan kannalta mielenkiintoinen yhteys. Pörssi yleensä nousee kun säästämisaste laskee. Yhteys on käänteinen.

Euroalueen säästämisaste on noussut  viime vuoden alkupuolelta alkaen ja pörssissä on samaan aikaan nähty heikkoutta. Yleensä säästämisaste jaksaa nousta runsaan vuoden tai korkeintaan kaksi ja sitten on edessä käänne. Jos historia toistaisi itseään niin tämä käänne tapahtuisi ensi talven aikana ja pörssikin piristyisi.

Kaikki taloudelliset investoinnit tulevaisuuteen ovat säästämistä

Säästäminen on hyvä asia eikä kasvua ja investointeja synny ilman sitä. Kaikki rahallisesti arvokas ympärillämme on säästämisen ja rakentamisen tulosta. Mutta miksi pörssi laskee kun säästämisaste nousee?

Säästämisaste mittaa ihmisten luottamusta omaan talouteensa

Ilmiö on tunnettu jo kauan ja sen taustalla on luottamus. Ihmiset uskaltavat ostaa ja elää silloin kun luotttamus omaan ja lähesten talouteen on vahvaa. Ja kun ihmiset ovat aktiivisia niin myös talouden pyörät pyörivät ja kaikilla menee hyvin. Huoli huonommista ajoita taas saa ihmiset varovaisemmiksi ja epäluottamus heijastuu suoraan myös pörssikursseihin.

Säästämisaste on lahjomaton luottamusindikaattori

Säästämisaste on erinomainen luottamusindikaattori. Monet muut luottamusindikaattorit nojaavat kyselyihin joiden tulos on kovasti riippuvainen kysyjän tavasta esittää kysymys, otannasta ja monesta muusta satunnaisesta tekijästä. Säästämisaste on tässä suhteessa parempi. Sen otanta on 100% eikä sen yhteydessä tarvitse kysyä mitään. Riittää että seurataan miten ihmiset oikeasti toimivat.

Tietojen lähde: Eurostat

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.