Ruotsissa melkein keksittiin ikiliikkuja

Käyttäjän J.Vahe kuva

 

Jeesus kuulemma ei voinut olla ruotsalainen, koska maasta ei olisi löytynyt yhtä neitsyttä eikä kolmea viisasta miestä. Uudemman tiedon mukaan tämä vanha sanonta ei kuitenkaan pidä aivan paikkaansa.

Ruotsissa nimittäin pari lääkiksen opiskelijaa vedätti kursseja, mutta sai niskaansa syyttäjän ja tuomioistuimen.

Suomessa toimitaan aivan toisella tavalla.

Nimittäin erään pienen ruotsalaispankin suomalainen ”osakestrategi” (antakaa mun nauraa tittelille) kirjoittaa ”Pari sanaa Tikkurilasta, osa MCMLVII”. Sen jälkeen talousmedia kertoo, miten ”osakestrategi” pitää Tikkurilaa nerokkaana sijoituskohteena. Perimmäinen tarkoitus lienee, ettei ”osakestrategin” salkku velkoja vähentämättä laskisi alle miljoonan ja yhden euron, jotta miestä voisi melkein rehellisesti kutsua miljonääriksi. Koska kuitenkaan mitään kurssiraketointia ei ole nähty, syntiäkään ei eräitten mielestä ole tehty.

Kaiken tämän jälkeen huomauttaisin, että olen monesti kertonut, miten Nordean ja Handelsbankenin päivittäiskirjeitä voivat tilata muutkin kuin asiakkaat ja OP:n analyyseja olen käsitellyt tuossa. Lisäksi käytössäni on Dansken analyysit, joten en ole riippuvainen ”osakestrategin” osakesalkun 2-3 osakkeesta.

Lopuksi sellaisen käytännön neuvon voisin antaa ”osakestrategille” otsikoista, että jo Väinö Linna kirjoitti räätäli Halmeesta ”siinä sen pari sanaa taas ovat” eli Halme puhui liian pitkään, vrt.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.