Ruotsalaisia osakesuosituksia: Börsveckan

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Börsveckan on viimesimmässä numerossaan tarkastellut erikoisesti pankkiosakkeita. Börsveckan suosii pankkeja joilla on suuri yrityslainapuoli  ja voimakas korkonetto. Lisäksi toiminnan painottuminen pohjoismaihin on etu.

Nordea - osta: Nordea on pärjännyt finanssikriisissä loistavasti ja nyt on varaa offensiivisiin satsauksiin. Arvostustaso on maltillinen joten Nordea saa ostosuosituksen.

Handelsbanken - odota: Odotuksen saattavat Handelsbankenin osalta olla liian korkealla. Kasvupotentiaali on lisäksi rajallinen, joten ohjeistus on odota.

Svedbank - osta: Kriisipankin leima on poistumassa ja tulostaso voi nousta nopeastikin, joten Svedbank saa ostosuosituksen.

SEB - odota: SEB:n tulokseen vaikuttaa muita pankkeja enemmän transaktiohin perustuvat tulot. Tämä yhdessä baltian maiden toimintaan lisää epävarmuuttaa Q3:n suhdeen joten osakkeen kanssa kannattaa jäädä odottavalle kannalle.

Muut osakkeet:

DIBS - osta: Dibs kasvaa nopeasti ja kannattavasti. Uusien asiakkaiden määrä nousi 40% ja transaktioiden arvo 23% ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Valuttakehitys on tosin hillinnyt kasvua. Arvostustaso on korkeahko (p/e: 20), mutta puolustettavissa nopean kasvun takia.

Note - osta: Yhtiö toimii hyvin kilpaillulla alalla ja kurssin mataa melko alhaalla. Jos yrityksen säästötoimet onnistuvat voidaan olettaa että voitto/osake asettuu tasolle 1:20 SEK. Tällöin p/e olisi 6. Arvio on konservatiivinen, jopa 1:50 SEK/osake voi olla hyvinkin mahdollista. Spekulatiivinen osto!

MTG- osta. Yhtiöllä on vielä paljon tulospalautumista edessään.

Trelleborg - osta: Trelleborgin kurssi on noussut melkoisesti viime aikoina, mutta arvostustaso on edelleen houkutteleva. Osta ellei aikaisemmat ongelmat ja suuri autoteollisuuspaino pelota.

Boliden - neutraali: Bolidenillä on edelleen kannattavuusongelmia sulatossaan huolimatta metallien mailmanmarkkinahintojen noususta.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.