Rinteen kysymykset

Käyttäjän J.Vahe kuva

 

Työn orjat sorron yöstä nouskaa...

 

Kun hallitusmuodostaja Antti Rinteen kysymyksistä on edes lievästi toivuttu, on esitetty vastakysymyksiä, mistä seteliautomaatista rahat otetaan. Tässä yhteydessä tulee pakostakin mieleen vertailu Sipilän eroamassa olevaan hallitukseen.

Sipilän hallitus sortui suureen johtajuuden puutteeseen sote-uudistuksen jatkuvasti monimutkaistuessa. Toisaalta Sipilän hallitusta sopii kiittää siitä, että se Kiky-uudistuksella onnistui palauttamaan suomalaista kilpailukykyä. Tätä uudistusta on aivan aiheettomasti naureskeltu jopa vähäisyydestä: keskimääräistä päivittäistä työaikaa lisättiin kokonaiset kuusi minuuttia. Tiedän demareitten naureskelleen porukoissaan noston pienuudella. Jos muutos oli pieni, miksi sitä piti niin voimakkaasti vastustaa?

Sitten on kysymys työttömien aktivoinnista. Linkissä on Ylen kuvaus Tanskasta, jossa aktivointia harjoitetaan paljon Suomea voimakkaammin. Samantapaisia ratkaisuja on muuallakin. Miksi ihmeessä se on juuri Suomessa niin kauhea asia?

Kun talous kiistatta parani Sipilän hallituksen aikana, oppositio on nollannut asian väittämällä kehityksen olleen hallituksesta riippumatonta. Tällöin olisi kuitenkin hyvä muistaa, miten Sipilän – nyttemmin toteutuneille – työllisyystavoitteille aikoinaan naureskeltiin.

Lopuksi: Antti Rinteen asemaa tuskin helpottaa se, että hänen vaalivoittonsa perustui a) kansanedustajalle, jonka toimintaa vieraan valtion vaikuttaja-agenttina sopii epäillä ja b) Orpon johtopaikan vei yhden miehen puolue, jolla lienee oikein erityisen hyvät ja luottamukselliset suhteet erääseen naapurimaahan.

Oikein erinomaisen hyvää kansallista työttömien ja eläkeläisten juhlaa 1.5.

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.