Rajoitteiden purku säästäisi ihmishenkiä enemmän kuin jatkaminen

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Uudet tautitapaukset vähenevät THL:n tilaston mukaan. Koronaan on kuollu maaliskuun jälkeen 76 mediaani-iältään 81 vuotiasta ihmistä kun samaan aikaan esimerkiksi sydän ja verisuonitauteihin on kuollut 2250 ihmistä. Koronan takia maa on pysäytetty. Sydän ja verisuonitautien takia maata ei ole pysäytetty, vaikka hyvin olisi tiedossa keinoja joilla sydän ja verisuonitauteihin kuolleisuutta voitaisiin kovilla keinoilla vähentää.

Uusi tauti on tuntemattomuutensa takia pelottava. Koko yhteiskunta järkkyy kun pelikentälle astuu uuden näköinen viikatemies. Helposti unohtuu, että noita viikatemiehiä on muitakin, syöpäsairaudet, altzheimer, sydän ja verenkiertoelimistön sairaudet. Kaikki ovat koronaa pahempia. Ja jos meillä on taloudellista toimintaa ja varallisuutta niin näihin vanhoihin tauteihin löytyy yhä parempia lääkkeitä. Mutta varallisuus tuhoutuu jos kaikki huomio kohdistetaan yhteen uuteen tappajaan, joka ei kokonaisuudessaan ole kuitenkaan kovin vakava.  Merkittävimmät tappajat ovat jatkossakin muita. 

Palkansaajien tutkimuslaitoksen tuoreen talousennusteen mukaan nopea toipuminen voisi edelleen olla mahdollista. Voisimme palkansaajien mukaan edelleen selvitä 5% bkt laskulla jos toimimme heti. Rajoitteiden nopea purku voisi säästää enemmän ihmishenkiä kuin niiden jatkaminen. Kyllä rahalla saa terveydenhuoltoa jatkossakin.

Vastuu yhteiskunnan käynnistämisestä on hallituksella yksin. Poikkeusoloissa maan hallitus on yhdessä presidentin kanssa ottanut vallan eduskunnalta eikä maassa vallitse poikkeusolojen laajuuden osalta parlamentarismi. Hallitus on yksin vastuussa poikkeustoimien jatkamisesta taikka lopettamisesta. Myös presidentillä on vastuuta sellaisissa kriiseissä, jotka liittyvät ulkoiseen sotilaalliseen uhkaan. Tämä ei ole sellainen. Hallituksen vastuu on jakamaton.

 

 

 

Kuvan lähde:  Wikimedia/ MesserWoland

 

 

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

Erittäin osuvasti sanottu.

Tässä Martin Armstrongin kirje päättäjille. Sen kopio on maailmanlaajuisessa levityksessä lukijoidensa, huolestuneiden kansalaisten ja tavallisten ihmisten ansiosta ja sitä luetaan kaikissa parlamenteissa.

Saa jakaa.

Comment: 

Sopii hyvin antamaan neuvoja Trumpille.

Comment: 

EVA:n Emilia Kullas näyttää olevan samaa mieltä.

Suomi pitää saada auki:  https://www.eva.fi/blog/2020/03/30/suomi-on-saatava-auki/

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.