Puupäinen byrokratia on valtiovallan erityisessä suojeluksessa

Käyttäjän J.Vahe kuva

Ensimmäiseksi haluan sanoa, että Talvivaara ei kosketa minua juuri laisinkaan. Omistin ko. firmaa hyvin pienen siivun hyvin lyhyen aikaa ja kärsimäni luovutustappio oli sitä luokkaa, että joka päivä joku osake laskee salkussani enemmän.

Ja koska en aihetta tunne, turvauduin poikkeuksellisesti copy pasteen.

Wikipedia kirjoittaa:

Kaivostoiminnan jälkeinen aika 2015–2017

Kaupan ehtojen tultua julkisiksi arvioitiin, että pörssiyhtiö Talvivaaraan ei jäisi liiketoimintaa ja ainoaksi vaihtoehdoksi jäisi pörssiyhtiön konkurssi. Tässä yhteydessä yhtiön noin 80 000 osakkeenomistajaa menettäisi sijoituksensa. Konkurssia ei kuitenkaan tullut heti.

Talvivaaran Kaivososakeyhtiö vältti konkurssin vielä kesäkuussa 2017. Tuolloin yhtiö oli yrityssaneerauksessa ilman liiketoimintaa. Yhtiö kaavaili lehmänlannasta tehtävien tuotteiden kaupallistamista [latojan huomautus: lehmänpaskasta tehtäviin tuotteisiin tiivistyy koko Talvivaara ihanan selkeästi] ja romumetallien sulatusuunien energian käytön tehostamista. Yhtiö suunnitteli tuolloin myös uutta osakeantia.

Saneerausohjelman mukaan Talvivaaran tuli maksaa velkojaan alle 10 miljoonan euron edestä. Talvivaaran velkojiin kuuluneet …[pankit yms.] … epäilivät jo vuonna 2017, että Talvivaara oli ilmeisen elinkelvoton yhtiö eikä sitä voitu saneerata liiketaloudellisesti kestävälle pohjalle.

Konkurssi 2018

Ahtiumin hallitus tiedotti 6.3.2018, että se oli päättänyt hakea yhtiön konkurssiin. Yhtiön uudet liiketoimintahankkeet eivät kyenneet tuottamaan riittävästi kassavirtaa kulujen kattamiseksi.”

 

”Joululahja” 12.12.

(TE puhuu tosiaan "lahjasta" otsikossaan)

”Verohallinto on saanut Ahtium Oyj:n konkurssipesän hoitajalta 3.12.2018 päivätyn selvityksen, jonka mukaan osakkeenomistajille ei tule kertymään vielä kesken olevassa konkurssimenettelyssä jako-osuutta. Tämän vuoksi Verohallinto katsoo, että Ahtium Oyj:n osakkeiden arvonmenetys vähennetään tuloverolain 50 §:ssä tarkoitettuna luovutustappiona verovuodelta 2018 toimitettavassa verotuksessa. Arvonmenetystä ei voi vaatia vähennettäväksi vasta myöhemmiltä verovuosilta toimitettavissa verotuksissa.

Jos konkurssipesästä myöhemmin maksetaan osakkeenomistajille jako-osuutta, on osakkeenomistajan ilmoitettava saamansa jako-osuus pääomatulona sen maksamisvuoden veroilmoituksellaan.” (Lähde)

 

Kiinnitän huomiota viimeiseen kappaleeseen. Jos voittoja jostain ilmestyisi, niistä pitäisi ilmoittaa. Miksi ihmeessä tämän varauksenkin kera päivänselvän asian kanssa on kupattu vuosikausia? Eikö voisi ajatella että konkurssi oletusarvoisesti merkitsee sijoituksen menetystä ja myöhemmin mahdollisesti putkahtavat miljoonavoitot pitää ilmoittaa erikseen? Kuinkahan usein näin mahtaa tapahtua? Kuinka usein edes velkojat saavat kaikki saatavansa? Olennaista on, että ihmiset sijoittavat Suomen rajojen ulkopuolellekin. Kaikki konkurssit eivät varmastikaan tule verottajan tietoon millään ilveellä.

Ja tunnen sekä sääliä että inhoa myös sitä kohtaan, että poliitikot ovat vuosia pitäneet Talvista hyvänä sijoituksena. Ihan äkkiä mieleen tulee Mauri Pekkarinen ja varmaan suurin osa kepun ykköskööristä.

Sitten kun ihmiset on saatu kohtalaisen älyttömään ja kohtalaisen epäilyttävään hommaan mukaan, päivänselvän asian kanssa vatkutetaan – etten sanoisi vatuloidaan - monta vuotta.

Kommentit

Comment: 

12.12.2018 Hesarissa Rothovius, Oksaharju et all vaativat ko.asiaa eli verotukseen kirjaamista.

Tehokas vaatimus: samana päivänä toteutui vaatimus!

Toislla on sitä ns. auktoriteettia. :)

hj

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Rothoviuksen olisi jo vuosia sitten sopinut puuttua esim. siihen, että Talvis ilmoitti preesensissä tuottavansa jotain 50.000 tn. nikkeliä, kun oikea luku oli murto-osa siitä. Ois sopinut puuttua Fivankin.

Nordnetissa joku blogaaja arveli, että kapasiteetti riittää jopa yli 100 tuhanteen tonniin. https://blogi.nordnet.fi/talvivaara-paivitysta/ 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.