Poliittisesta järjestelmästä

Käyttäjän J.Vahe kuva

Lähes kaikissa maailman maissa on käytössä edustuksellinen poliittinen järjestelmä. Se tarkoittaa, että pyritään valitsemaan "kansaa" edustamaan henkilöitä, joilla on kyky tehdä järkeviä päätöksiä. Siten ei ole erityisen hyödyllistä äänestä ketään protestimielessä. Ehdokasta ei pitäisi äänestää liioin vain siksi, että häneen on jollain tavalla helppo samaistua.

Iso-Britanniassa järjestettiin kansanäänestys Euroopan yhteisöön kuulumisesta, jossa eroamisvaihtoehto sai kannatusta lähinnä siksi, että ihmiset olivat tyytymättömiä elämäänsä.

Tulos oli kohtalaisen suuri sokki ja vielä paljon suurempi oli se, ettei Britannia voi Euroopan yhteisöstä erota ja säilyttää samalla kaikkia jäsenyydestä tulevia etuja. Kun tämä asia selvisi, tuloksena on ollut lähinnä sähläämistä.

Britanniaa on pidetty parlamentarismin kotimaana ja jo siinä mielessä pääministeri Johnsonin päätös parlamentin toiminnan pysäyttämisestä oli kohtalaisen erikoinen.

Sen jälkeen kun Korkein oikeus päätti pysäyttämisen olleen laiton kaikkien 11 tuomarin yksimielisellä päätöksellä, vitsit ovat todella vähissä.

On muuten hyvä muistaa ettei Suomessakaan kaikki ole aivan erinomaisessa kunnossa. Suomen suurimman puolueen Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on lämpimästi kannattanut EU:sta eroamista ja arveli asioiden hoituvan vain sillä, että hän itse neuvottelee Putinin ja Trumpin kanssa. Suomen kansa ei valinnut Huhtasaarta ainakaan tällä kertaa.

Kommentit

Comment: 

Boris Johnson näyttäisi elävän kummallisessa kuplassa samaan tapaan kuin Donald Trump. Artikkelin valokuva onkin erinomainen muistutus herrojen samankaltaisuudesta, joka koskee myös niin toimintatapoja kuin normien tai peräti lakien noudattamista. Johnson on valinnut esikuvakseen Churchillin ja sarkastisesti voisikin todeta hänen käyvän EU:ta vastaan omaa sotaansa, pikantiksi sivujuonteeksi vielä ilmestyi 2. maailmansodan jälkeen suurin 150000 hädänalaisen brittikansalaisen evakuointioperaatio Euroopan ja maailman lomakohteista (arvatenkin myös konkurssi johtui EU:sta :-?). Sodassahan kaikki keinot ovat sallittuja ja totuus on ensimmäinen uhri. Kovaa meuhkaamista ja tosi-TV:stä opittua esiintymistä ja tunteiden palon lietsomista yleisössä  ... sääli että se puree äänestäjiin. Johnson näkee itsensä uutena suurmiehenä Churchillinä, useimmat mannermaalla sensijaan suurena pellenä.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Trump told Ukraine that US has been "very, very good" to country before asking for "favor," 

https://edition.cnn.com/politics/live-news/trump-impeachment-inquiry-09-25-2019/index.html 

Käyttäjän Tommi Taavila kuva

Comment: 

Jokainen voi itse lukea Trumpin keskustelun Ukrainan presidentin kanssa. Se löytyy seuraavasta linkistä:

https://www.vox.com/2019/9/25/20883325/transcript-trump-ukraine-presiden...

Joe Biden kertoo seuraavassa videossa kuinka sai aikaan Ukrainan syyttäjälle potkut uhaten puolentoista miljardin avun jääväämistä mikäli Ukraina ei anna potkuja, kun Bidenin poikaa Hunteria epäiltiin korruptiosta hänen toimiessa ukrainalaisen yrityksen hallituksessa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=UXA--dj2-CY

Suosittelen katsomaan myös kyseisen videon. Mikäli Biden ei puhu siinä paskaa niin hän on syyllistynyt rikolliseen toimintaan. Trumpin toimet kyseisessä puhelussa voidaan taas tulkita monin tavoin. Jokainen tulkitkoon asiat niin kuin haluaa. Trump tulee pysymään presidenttinä ainakin seuraaviin vaaleihin saakka, halusimme tai emme. Tämä ihan siitä syystä, että erottaminen vaatisi 2/3-osan senaatista äänestävän sen puolesta.

Vastaehdokas tulee todennäköisesti olemaan Elisabeth Warren, koska Bidenin suosio on laskussa ja hänen nousussa:

https://www.realclearpolitics.com/epolls/2020/president/us/2020_democrat...

 

 

 

 

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Joe Biden on 15 v. minua vanhempi. MInä taasen olisin jo nyt liian laiska pressaksi - jos joku sattuisi pyytämään. Biden olisi 2024 jo 82 vuotias. Vain hiukka nuorempia ovat Trump ja Warren. Pelosi, s. 1940,  ei pyri pressaksi. Vuotta nuorempi Sanders pyrkii.

Ex esimieheni, fiksu mies sinänsä, sairasti näkyvästi alzheimeria 60 v. iässä.

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.