Pissis-tili

Käyttäjän J.Vahe kuva

Meidän pankkikonttorissa on ystävällinen henkilökunta

 

 

On ennenkuulumattoman törkeää, että kommentoin Piksussa juuri aloitettua gallupia, jonka yhtenä vaihtoehtona on otsikkoni. Ratkaisustani on kaikki syy valittaa Julkisen sanan neuvostoon, missä on muitakin tärkeitä asioita käsittelyssä liittyen esim. Tony Halmeen nekrologiin.

Viehätyin kuitenkin otsikon sanasta ja selvitin korkean tieteellisesti Wikipediasta sanan “pissis” semantiikkaa. Wikipedian mukaan pissiksen "elämäntapaan kuuluvat suosittu, pinnallinen listamusiikki, merkkivaatteet ja itsetietoinen käytös”. Mikäli sanan ”listamusiikki” korvaa sanalla ”asiat” pääsemme varsin yleisluontoiseen määritelmään.

Saadakseni yhteen merkintään peräti kaksi fraasia, kysyn: mistä näitä lakeja oikein tulee?

Lakeja tulee kuvan esittämästä paikasta (kuva siinä asennossa kuin sen halusin), mutta suuri osa laeista joutaisi linkin osoittamaan paikkaan.

 

 

Relevantimpi kysymys olisikin, miten näitä lakeja tehdään. Niitä tehdään tavalla, jossa lobbaaja ja politiikka löytävät toinen toisensa. Lobbaajalle ja valtiolle pitää antaa se, mitä niille kuuluu, vaikka antajalle (siis sijoittajalle) itselleen jääkin usein kovin vähän.

Pankkitalletusten tullessa verollisiksi tapahtui sellainen pankkien privilegioiden loukkaus, että sen hyvittäminen on ollut jokaisen finanssialan lobbaajan ammattivelvollisuus.

Perinteinen media lienee jo julkaissut kaikki Finanssialan keskusliiton asiaa koskevat tiedotteet, mutta Piksun lisäksi myös muualla uudessa mediassa PS-tileihin suhtaudutaan varauksellisesti. Omasta mielestäni kyse on siitä, että PS-tilin avaaja antaa julkisen vallan - ja erityisesti mielivallan käsiin senkin vähän, mitä verotuksesta jää jäljelle.

Asuntojen hintoja käsittelen tuolla.

Kommentit

Comment: 

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta www.fine.fi  määrittelee PS-tilien ongelmia näin: ”Verotus on polittista päätöksentekoa ja verosäännökset voivat tulevaisuudessa muuttua. Muutokset voivat koskea myös vanhoja sopimuksia.” ja "PS-laissa ei ole rajoituksia sille, miten PS-säästämisen ehtoja tai kuluja voidaan muuttaa" http://www.fine.fi/userfiles/file/PS-opas.pdf

Myös eläkeikä voi muuttua. Muutokset eivät ole peruste purkaa epäedullisemmaksi muuttunutta PS-tiliä.

T. Juha 

Comment: 
”Mepit eivät ajattele itse mitään” sanoi vihreä meppi ja tekniikan lisensiaatti Satu Hassi ainakin omalta ja vihreän puolueen osalta suoraan, kun häntä haastateltiin hehkulamppudirektiivistä MOT-ohjelmaan.
Tarkoitus taisi olla kertoa, että vain lobbarien esiin tuomia ajatuksia otetaan edes harkintaan.
Ja mitä Otto von Bismarck sanoin lain ja makkaran valmistamisesta:
"Wer weiß, wie Gesetze und Würste zu Stande kommen, kann nachts nicht mehr ruhig schlafen."
 
Töpselisähköä

Comment: 

Merkintää tehdessäni en viitsinyt rasittaa sitä turhilla faktoilla, jotka kuitenkin selvitin. Kun Suomen yliopistokirjastojen yhteiseen tietokantaan tekee haun sanalla "lobbaus", ilmenee, että lähinnä ulkomaillahan sitä harjoitetaan. Suomessa ihmiset nyt vain sattuvat tuntemaan toisensa, vai?  Haku

 

T. Juha 

Comment: 

Pääsy kielletty

Sinulla ei ole käyttöoikeuksia tälle sivulle.

Onhan se tuo alla oleva artikkeli, onhan?

Comment: 

Siis sijoittamisen peusteet -sarjan loput ovat vain kirjautuneille näkyviä. Laitoin sen eilen blogilistaan tämän kirjoituksen alle.

 

T. Juha

Käyttäjän J.Peltomäki kuva

Comment: 

Odotetaan vielä, se että pääsen palaamaan asiaan. Kansalaisten rahojen saaminen säätelyn piiriin on yksi tuon tilin päätarkoituksista, mutta on sillä ainakin toinen tarkoitus, joka on osa isompaa juonta...

Viime aikoina on tavattomasti harmittanut, kun muiden lehtien journalistit hakevat ideansa täältä tai lähes suoraan kopioivat jutun viittaamatta kuitenkin itse juttuihin. Tuo pissitili nimenä, jolle löytyy myös perustelu, on sen verran hävytön että sitä ei tavallinen journalisti kehtaa täältä pölliä tai ainakin jää kiinni, jos niin tekee...

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.