Piruja seinille

Käyttäjän J.Vahe kuva

Itte pääbelsebuub (oikealla...)

Alempana on keskusteltu Finnveran tappion määrästä. Paljon se joka tapauksessa on eikä jatkokaan näytä hyvältä.

Suomessa vasemmisto inhoaa kotitalousvähennystä, siis muutamien tuhansien eurojen etua, joka toisaalta työllistää ja vähentää harmaata taloutta. Toivoisin kuitenkin, että siellä ymmärrettäisiin, mikä on osakeyhtiö, sen vastuut (limited, lyhennys ltd.) ja montako miljardia asian ymmärtäminen voisi säästää.

Tämä on nimittäin nähty jo ennenkin. Kun Wärtsilä Meriteollisuus ajautui konkurssiin, poliitikot hämmästyivät kuullessaan, ettei Wärtsilä Oyj vastannutkaan telakan veloista. Vain veronmaksajat vastasivat.

Meyerin suvun tuloa Turun telakan omistajaksi on suuresti kiitelty, esim. linkit 1,2,3. Finnveran ja Suomen hallituksen sopisi kuitenkin pohtia, monellako eurolla ko. suku on Suomessa kiinni. Hyvin pienellä summalla verrattuna julkisen sektorin vastuihin, jotka jälleen ovat miljardeja.

Suomen Kuvalehdessä on aiheesta hyvä kirjoitus, luullakseni maksumuurin ulkopuolella. Olennaisin on tässä: ”Takausten mittakaava on EU-alueella poikkeuksellinen: Suomella määrä on suurin ja lähes kaksinkertainen verrattuna toisena tulevaan Itävaltaan.”

SK:n lukuihin täytyy vain lisätä ne lisävastuut, jotka tulevat nyt rakennettavien alusten valmistuessa.

Meyerin suku on jo ilmoittanut, että risteilyalusten tilaukset "jäätyvät kymmeneksi vuodeksi". Se on juuri sopiva aika tehdä ensin konkka ja perustaa sama paska taas kerran uudestaan samalle telakka-alueelle uutena ”yrittäjänään” esim. lapsityövoiman välittämisellä rikastunut Mr. Huu-Haa-Kanttu-Vei eräästä Aasian valtiosta. Telakan nimeksi tulisi Huu Haa Kanttu Vei Yards (vrt. Masa Yards)

Ja vielä silloinkin kannattaisi kysyä, montako Yuania herra Huu-Haa-Kanttu-Vei laittaa peliin ihan ikiomasta lompsastaan.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.