Piksun osakerankingin kärjessä ovat Fiskars, Raute ja SSAB

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Piksun suomiosakkeiden ranking on päivitetty Q2 / 2019 osavuosikatsausten informaatiolla. Osakkeille on laskettu kassavirta-analyysiin perustuvat tavoitehinnat. Ohessa tämän perusteella laadittu suomiosakkeiden paremmuusjärjestys. 

Paremmuusjärjestys poikkeeaa kuvan viimeisessä sarakkeessa olevasta osakkeen pörssihinnalle lasketusta tulostuotto-arvosta (E/P %). Syynä on se, että E/P tulostuotto % lasketaan tälle vuodelle kumuloituvista tulostuotoista, kun taas kassavirta-analyysi ottaa huomioon yrityksen pidemmän ajan trendiä ja kehitystä. Oheinen paremmuusjärjestys on siksi sijoittajan kannalta parempi, kuin pelkkään tulostuottoon perustuva järjestys olisi.  

SSAB on tämän laskelman mukaan selvästi aliarvostettu. SSAB on tehnyt aina vaan paranevaa tulosta samalla kun sen pörssikurssi on terästeollisuuden näkymien mukana laskenut. Kassavirtapohjainen arvonmääritys on kuitenkin matemaattinen malli, joka ottaa huomioon vain yrityksen tulos- ja tase- kehitystä. Se ei ota huomioon subjektiivisia arvoja kuten markkinanäkymiä. Siitä syystä SSAB tyyppisten yritysten tavoitekurssi poikkeeaa joskus huomattavastikin pörssikurssista.   

YIT on toisenlainen esimerkki. Sen alkuvuosi on ollut poikkeuksellisen kurja ja yrityksen tulostuotto prosentti jää siksi erittäin heikoksi. Aiemmat vuodet ja sen alhainen pörssikurssi kuitenkin perustelevat sen kohtuullisen hyvän sijoituksen.

Lisää tietoa on piksun osakeanalyysit sivulla. Osakkeita voi siellä järjestellä erilaisten kriteerien perusteella.

 

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.