Pienet paukut: Small cap katsaus

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Q2-tuloskausi on alkanut - joitakin havaintoja suomalaisista small cap yrityksistä:

Exel composites: Exel löi pöytään vakuuttavat luvut. Myynti kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 28.9%. Samoin osakekohtainne tulos lähes tuplaantui 0.41€/osake (0.22). Tulevaisuuden ennusteissa yhtiö on varovainen kuten monet muutkin. Tasaisen vauhdin oletuksella koko vuopden 2011 osakekohtainen tulos olisi 0.82€ eli 9€ kurssilla p/e 11. Tällä kasvulla tämä on vielä mielestäni melko edullinen arvostus joten näkisin nousupotentiaalia ainakin 12€ tasolle. Yhtiön osinko noussee lisäksi tämän vuoden 0.5€ tasosta.

Solteq: Yhtiö on tappiollisen viime vuoden jälkeen palannut kannattavaksi. Liikevaihto nousi ensimmäisllä vuosipuoliskolla 11% 14.2 M€. Osakekohtainen tulos näyttää jatkavan melko tasaisena q1/2011 verrattuna ja oli vuosipuolsiksolle 0.04€/osake. ERP-järjestelmien liikevaihto on suurin, 9M€. Tasaisella vauhdilla osakekohtainen tulos on n 0.08€ tälle vuodelle.   nykykurssilla 1.18€ tämä tietäisi p/e-suhdella 14.75 mikä on mielstäni melko korkea ottaen huomioon melko vaatimaton tuloshistoria ja melko heikko kasvu. Samaan aikaan kieltämättä eri kokoluokassa painiva SAP hehkuttaa loistavaa suhdannetta. Jos tässä tilanteessa Solteq ei pysty parempaan kasvuun en maksaisi yli 0.8€ osakkeesta.

Aspocomp: Piirilevyvalmistajan liikevaihto nousi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 17.3%  11.5 M€-tasolla. Osakekohtainen tulos oli 0.08€/osake. Vuosi 2010 oli nippa-nappa voitollinen joten vertailutaso on vaatimaton. Yhtiöllä on takanaan useampi vaikea vuosi. Piirilevyala onkin ollut turbulenttia kun suuri osa volyymivalmistuksesta on siirtynyt kaukoitään. Tulevaisuus on vähintään yhtä vaikeasti ennakoitavissa. Riskiä sietävä sijoittaja voisi kuitenkin lyödä vetoa käänteen puolesta. Jos koko vuoden tulos yltää yli 0.1€ perinteisesti pehmeästä kolmannesta kvartaalista huolimatta olisi p/e tälle vuodelle 0.29€ kurssitasolla alle 3. Tälläisella arvostustasolla voisi riskin jo ottaa. Lisää plussaa tule yhtiöjärjestelyistä joiden avulla velka on vähentynyt huomattavasti.

Okmetic: Piikiekkovalmistajan ensimmäisen vuosipuoliskon likevahto kasvoi 21% tasole 43.8M€. Osakekohtainen tulos oli 0.32€ (0.24€). Yhtiölle tärkeiden anturikiekkojen kysyntä on ollut vahvaa. Enemmän kysymysmerkkejä on puolijohdeteollisuuden kiekkojen kohdalla. Tulos on mielestäni vahva ja arvostustaso kohtuullinen kun viimeisen 12 kuukauden osakekohtainne tulos on 0.65€ ja p/e-suhde 8. Yhtiö ennustaa vuoden 2011 tuloksen nousevan edellisen vuoden tasolta, mikä onkin helppo uskoa. Yhtiö uskaltaa investoida ja satsata tuotekehitykseen. Omasta mielestäni Okmeticin osake on selkein ostokandidaatti tästä joukosta ja nousupotentiaalia on jopa 9€ tasolle kun kurssi nyt keikkuu 5.3€ tasolla.

Kommentit

Käyttäjän Pekka Valkonen kuva

Comment: 

Löytyi tuo konsulttitoimisto McKinseyn raportti ja ohessa on kuva tuottoerosta naisvaltaisen (tai sukupuolinen diversiteetti taitaa olla alan termi) ja vähemmän naisia johdossa omaavien yhtiöiden tuottojen välillä.

Companies with woman in board

Muistaakseni Suomessakin on tehty vastaava tutkimus ja samoin tuloksin.  Pitäisikö yhtiöanalyyseihin olla omaksi sarakkeeksi sukupuolinen diversiteetti smiley

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.