Pankkiosakkeista

Käyttäjän J.Vahe kuva

”Taattu osinko-osake”

 

Viime viikolla luin kyllästymiseen asti siitä, millaiset osinko-orgiat Nordealla koittavat ensi syksynä. Välillisesti hyötyvät myös Sammon osakkaat.

Kuitenkin esittäisin pari varausta:

-Sattuuko kukaan enää muistamaan, että samaa luvattiin jo täksi kevääksi? Sitten EKP päätti jatkaa pankkien osinkoboikottia.

-Osinkoboikotin periaatteellisesta puolesta ei ole paljon puhuttu. Tähän astihan EUvostoliitossa on teoriassa puhuttu markkinataloudesta, vaikka se käytännössä lienee korvattu maataloustuissa, Kreikka-avuissa, EMUn sääntöjen rikkomisissa yms. etc. jne. jo vuosikymmeniä sitten selvällä sosialismilla, joka muutenkin on ihan länsieurooppalainen keksintö. Markkinataloudessahan osinkoja maksettaisiin firman tuloksen, ei koko alan näkymien mukaan.

-Erkki Tuomioja on jo ehdottanut elvytysvälineelle jatkoa. Hyvin luonnollinen ehdotus. Väline / instrumentti ei oikein kuulosta miltään ainutkertaiselta hätävaralta / pelastuspakkaukselta / apupaketilta / emergency packagelta. Harvoin kait ehkäisyvälineenkään käyttö jää yhteen ainukaiseen kertaan, siis jos sitä ylipäänsä opitaan käyttämään?

-Entä jos ilmaantuu roketeresistentti koronavirus?

-Konkurssien määrää on keinotekoisesti rajoitettu, sekin on vastoin markkinatalouden sääntöjä. Pikkuisen epäilen, että ravintola- ja matkailualalla konkursseja riittää jatkossa. Se tarkoittaa pankeille luottotappioita.

-Millään alalla ei ole velkaa niin paljon kuin pankeilla. Ehkä tämä kuulostaa vitsiltä, sillä pankkien toimialanahan on lainata rahaa. Aina vitsille ei vain ole osattu nauraa tarpeeksi makeasti.

-Ålandsbanken voi ehkä osinkoja maksaa, Ahvenanmaa on aina ollut kaikessa kaikkialla ja kaiken aikaa erikoisasemassa. Manner-Suomessahan esim. syrjintä äidinkielen mukaan vietäisiin vilauksessa Haagiin.

Kuvasta: Kun SKOP listautui kasinotalouden imussa -80-luvulla, TE:ssä ystävällisesti valistettiin lukijoita, ettei SKOP:n kurssi tule kymmenkertaistumaan, vaan se on vain tylsä osinkopaperi, taattu osinko, mutta tylsä. Varmaksi ja tuottavaksi SKOP itsekin kuvasi osakettaan antiesitteessään.

Silloinen naapurini, svenskspråkig fru A-L. R. lienee näitä ”taattuja osinkopapereita” ostanut Åbo Sparbankista eläkevaroillaan runsaastikin. Samoin tekivät kymmenet tuhannet muut.

Lopuksi minun täytyy kaikkien suureksi pettymykseksi kertoa kuvasta vielä sen verran, että minä todellakin ostin OP:n tiskiltä vain tuon yhden ainoan osakekirjan (niitä oli siis OP:lla holvissa valmiina), enkä maksanut todellakaan paljon mitään.

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.