Pörssin rahoitusyritykset ja pankit vertailussa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Ohessa on Suomen pörssin rahoitusalan yrityksiä vertailussa. Pörssissä on hyvin erilaisia rahoitusalan yrityksiä:

  • Pankit (Nordea, Aktia, Oma Säästöpankki)
  • Sijoituspalveluita ja varallisuudenhallintaa tarjoavat (Capman, Eq, Evli, Taaleri)
  • Vakuutusyhtiö(Sampo) ja rahoitusta palvelevia tietopalveluita tarjoava (Enento)

Pankit ja vakuutusyhtiöt ovat edullisia

Näistä pankit ja vakuutusyhtiö Sampo ovat pörssiarvoltaan edullisia kun kriteerinä käytetään tulostuottoa. Pankkien ja vakuutusyhtiöiden orgaaninen kasvu on vaatimatonta. Ne kasvavat samaa tahtia bruttokansantuotteen kanssa ja asiakkaat vaihtavat harvoin palveluntarjoajaa. Kyseessä on vakaa, yhteiskunnan turvaama ja mielenkiinnoton liiketoimintasektori. Pankkien rasitteena on Suomen Valtion kova kilpailu yrityslainojen takaajana ja myöntäjänä (Valtion yrityslainavastuut ovat pankkisektorin suurimmat) ja lisäksi yhteiskunta on pyrkinyt monin tavoin säätelemään pankkisektoria. Tällä hetkellä EKP on toivonut, että pankit pidättäytyvät osingonmaksusta ja varautuvat koronan jälkeiseen mahdolliseen konkurssiaaltoon. Tässä muutamia yleisesti esillä olleita syitä pankkisektorin edullisuuteen.

Sijoituspalveluyriytyksiltä toivotaan kasvua

Sijoitustuotteita tarjoavilta sijoituspalveluyriyksiltä toivotaan kasvua ja siitä syystä niitä arvostetaan pörssissä pankkeja korkeammalle.  Niiden rasitteena on raskas yritysrakenne, joka varmistaa asiakasvarojen erillisyyden yhtiön varoista. Rakenne on kuitenkin pankeja keveämpi ja mahdollistaa kohtuullisen pienimuotoisen ja dynaamisen yritystoiminnan.  Sijoituspalveluyritysten asiakkaat ovat liukkaita liikkumaan hyvien tuottojen perässä ja asiakaskunta vaihtuukin keskimäärin nopeasti. Niiden liiketoiminnassa korostuu sijoitustuotteiden myyntityön merkitys ja myös onnistuminen sijoitustoiminnassa. 

Beta kerroin kertoo riskisyydestä

Tähän vertailutaulukkoon on otettu mukaan myös niin sanottu beta kerroin. Se kertoo kuinka tarkasti yrityksen kurssi seuraa pörssimarkkinoiden muutoksia. Alle yhden olevat arvot kertovat että osake seuraa harvoin pörssimarkkinoiden yleistä trendiä. Yli yhden olevat arvoat taas ilmoittavat että osakkeen kurssi heiluu markkinoiden tahdissa ja jopa markkinoita enemmän.

Sijoittajan kannalta mielyttävin beta kerroin on tämän vertailun yrityksistä Enento:lla, jonka korrelaatio pörssimarkkinoihin on vaatimaton 0,38.

 

Tietojen lähteet:  MarketWatchPiksu analyysit

Kommentit

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

Kuuluisi myös tähän joukkoon ja parhaaseen A-ryhmään.

File attachments: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.