Pörssin heikoimpia saa jouluna alennushinnalla

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Vuoden lopussa osakekursseihin vaikuttaa monta mielenkiintoista ilmiötä.

  1. Monet sijoittajat pyrkivät voitollisen vuoden jälkeen lykkäämään veroja myöhemmäksi myymällä vuoden aikana laskeneita tappiollisia osakkeita. Tämä yleensä heikentää näiden osakkeiden arvoja entisestään. 
  2. Rahastojen salkunhoitajat usein ostavat niitä osakkeita jotka ovat nousseet vuoden aikana ja myyvät niitä jotka ovat laskeneet. Tällä tavalla salkunhoitajat pyrkivät kaunistelemaan kuvaansa hyvänä sijoittajana. Tämä nostaa ennen vuodenvaihdetta niiden osakkeiden hintoja jotka muutenkin ovat nousseet.

Yhteenvetona käy niin että ennen vuodenvaidetta pörssiin syntyy ääri-ilmiöitä. Nousussa olevat osakkeet nousevat ja laskussa olleet laskevat edelleen. Vuoden vaihteen jälkeen kaikki muuttuu. Salkunhoitajat ja yksityishenkilöt pyrkivät löytämään tuloksentekokykyyn nähden edullisia osakkeita, jotka ovat vielä mielellään hyviä osingonmaksajia. Taas kelpaa edulliseksi hinnoitellut käänneyhtiöt ja ääri-ilmiöt tasoittuvat.

Oheisessa taulukossa on pörssin suurten ja keskisuurten yhtiöiden parhaat nousijat ja pahimmat pettymyksen tuottajat. Näitä pahimpia pettymyksen tuottajia saa nyt joulukuun lopun talvi-ale hinnoilla ja taas kalleimpia arvostetaan kenties liiankin korkealle.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.