Pörssien epätahti jatkuu - mutta kauanko?

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Ennustin viime viikon alussa osakemarkkinoille korjausliikettä aivan lähiaikoina, koska pienet pörssit olivat pudonneet ja taala alkanut vahvistua. Lisäksi takana on jenkkipörsseissä kohta kolmen kuukauden yhtämittainen nousu. On hyvin epätavallista, jos keskipitkä nousutrendi kestää kauemmin. Useimmissa pörsseissä nousu katkesikin jo.

 

Helsingin pörssi lähti reippaaseen korjaukseen viikko sitten eli jokseenkin tarkkaan siihen aikaan, kun tammikuun alussa jo odotin eli helmikuun taitteessa. Pääindeksi on tullut alas viitisen prosenttia, mikä ei sinänsä ole paljon, mutta korjaus syventynee reippaasti, jos ja kun jenkkipörsseihin saadaan korjausliike. Valistunut arvaukseni on tässä kohtaa, että pääindeksi sukeltaa jopa 7000 pisteen tasolle, sen verran reipas nousuputki on takana, ja inflaatiohuolet koronnoston odotuksineen puskevat päälle.

 

Tähän kaikkeen jenkkipörssien vahvana jatkunut vire on päällisin puolin ristiriidassa, mutta kuten viikko sitten totesin, se ei ole epätavallista – jopa päinvastoin. Pienet pörssit ja valuutat toimivat usein ennakoivina indikaattoreina etenkin laskutrendeissä. Siltä osin markkina käyttäytyy toistaiseksi käsikirjoituksen mukaan, mutta sen lopullinen toteutuminen riippuu nyt jenkkipörsseistä. Olisin kuitenkin syvästi hämmästynyt, ellei korjausliike toteutuisi niissäkin pikapuolin. Mikään trendi ei kestä ikuisesti millään aikavälillä, ja olisi todella poikkeuksellista, jos muissa pörsseissä jo koettu korjausliike jättäisi jenkkipörssit väliin.

 

Itse pidän salkussa kevennettyä osakepainoa ja runsaasti taaloja. Hyviä ostopaikkoja ei tule montaa kertaa vuodessa. Niitä kannattaa yleensä odottaa.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.