Pääsiäispupu munii sijoittajalle

Käyttäjän Pekka Valkonen kuva

Näin ainakin USA:n markkinoilla. Kuten tiedetään moniin juhlapyhiin liittyi kalenterianomalia eli muutama pörssipäivä ennen tai jälkeen juhlapyhää tuottaa keskimäärin paremmin kuin muina aikoina. Näin näyttää olevan pääsisäsenkin yhteydessä CXO Advisory sivujen selvityksen mukaan.

Alla on sivuston kuva SP 500 indeksin kehityksestä ajalta neljä päivää (E-4) ennen pääsisäistä aikaan viisi päivää pääsiäisen jälkeen (E+5). Kurssikehitys on esitetty kahtena ajanjaksona, joista varhaisempi on 1950-1989 (vihreä) ja uudempi 1990-2009 (oranssi).

Kuva kertoo, että ennen pääsisäistä kurssit nousevat, etenkin pääsiäisviikon alkupuolella. Mutta joukossa on myös laskupäiviä, pääsisäisen jälkeinen ensimmäinen kaupankäyntipäivä (E+1) ja tuoreemmalla ajanjaksolla kaksi päivää ennen pääsisästä (E-2).

Toki kurssimuutokset ovat tilastollinen todennäköisyys ja suurimmillaan 0,5 % luokka, joten omaiskuuksi ei pääsiäispuku tuo. Mutta jos on vaihtamassa salkun osakkeita, saa sen tehtyä kaupankäyntikuluitta ja ehkä pientä voitollakin ajoittamalla ostot laskupäiviin ja myynnit nousupäiviin.
 

LiiteKoko
Image icon easter.gif9.4 KB

Kommentit

Comment: 

näyttäisi toteutuneen suurimmalta osin Dow Jonsesin suhteen. CXO Advisory sivujen tuoreemman aikasarjan miinuspäivä on ollut toinen päivä ennen pääsisästä (E-2) ja niin oli Dow Jonsesissakin 31.3. päivän loppukurssi viiden päivän jakson matalin.
 

Toinen puolisko anomalia eli pääsiäisen jälkeinen laskupäivä (E+1) ei sitten toteutunut.

 

Mutta ehdottomasti viikon paras ostopäivä olisi ollut tuo ehdotettu 31.3.
 

Pekka

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.