Otatko rusinat pullasta?

Käyttäjän Tommi Taavila kuva

Itse en voi sietää rusinoita pullassa, mutta aiemmin sillä tarkoitettiin vain hyvien asioiden ja vaikutusten huomioimista. Muistini voi asiassa pettää, joten lukijat voivat korjata väittämäni. On muistettava, että kullalla päällystetystä paskakasasta ei voi huomioida vain kultaista osaa. Sivuvaikutukset ovat usein merkittäviä. Kokonaisarvo tippuu, kun huomioidaan huonotkin puolet. Joskus käy niin, että vain osa kasasta on sitä itseään. Silloin kysymys kuuluukin, että kummalla on enemmän merkitystä, huonolla vai hyvällä osalla? Nykypäivä suosii niitä ihmisiä, jotka huomioivat vain kultaisen osan ja jättävät huomioimatta sen paskan. Tässä näitä tähän liittyviä asioita:

 

 • Rasismin tuomitseminen. Nykypäivän ”hyvät ihmiset” ihmiset tuomitsevat rasismin mikä on oikein, mutta se on yleensä yksipuolista. Kukaan ei tuomitse valkoisiin kohdistuvaa rasismia, vaikka sekin on yleistä kun he ovat vähemmistönä. En ole myöskään koskaan nähnyt kenenkään mainitsevan Kiinan rasistista kansaa joka pitää tummaa ihonväriä ali-ihmisyyden merkkinä.

 • BLM-mielenosoitukset. Kukaan järkevä ihminen ei kiistä etteikö olisi hyvä osoittaa rauhanomaisesti mieltään epäkohdista. Jostain syystä ”hyvät ihmiset” eivät tuomitse mielenosoituksiin liittyvien anarkistien ilki- ja väkivaltaa joka yleistyy. Nämä k***päät eivät ansaitse päänsilitystä vaan tuomiot.

 • Tasa-arvo on tärkeä asia, mutta minkään syyn perusteella ei voi palkata vähemmän pätevää ehdokasta, kuten nykyään esimerkiksi jotkut haluaisivat. Jos haluaa tietää mihin tämä johtaa niin suosittelen tutustumista Etelä-Afrikan nyky-yhteiskuntaan. Sama pätee palkkoihin. Vähemmän aikaansaavalle ei pidä maksaa samaa palkkaa kuin paremmalle työntekijälle.

 • Huoli ympäristöstä. Huoli ympäristöstä on aina perusteltu, mutta se luo järjettömyyksiä. Maapallon suurin ongelma ei ole hiilidioksidipäästöt, kuten useat ympäristöasiantuntijat sanovat, vaan liiallinen energiankulutus. Ensimmäinen on jälkimmäisen seuraus eikä syy. Lähes kaikki suuret globaalit ongelmat riippuvat liiallisesta energiankulutuksesta. Asiaan ei ole monia ratkaisuja, eikä mikään niistä ole helppo vaihtoehto. Paras vaihtoehto olisi aloittaa syntyvyyden säännöstely kehittyneissä maissa. 

 • Populismin tuomitseminen. Kaikki poliitikot ovat populisteja, joten kaikkien poliitikkojen äänien ostaminen veronmaksajien rahoilla on tuomittava. Toiset ovat enemmän populisteja kuin toiset. He kertovat asioita joita äänestäjät haluavat kuulla ja jättävät pois epämieluiset osat. Trumpin kaltaiset poliitikot pääsevät valtaan vasta järjestelmän korruptoitumisen jälkeen eivätkä ennen sitä. Tätät eivät ”hyvät ihmiset” ymmärrä. Tämä johtuu ennen kaikkea poliittisten järjestelmien rakenteista. Kritisoikaa ennemmin niitä kuin yksittäisiä poliitikkoja.

 • Halvemmat kustannukset julkisissa palveluissa käyttämällä alihankkijoita. Ne ovat hyväksikäyttäneet maahanmuuttajia, jo varmasti ainakin vuosikymmenen. Siitä huolimatta matalimmat tarjoukset yleensä hyväksytään selvittelemättä tarkemmin. Silmät kiinni kunhan halvalla saa on maan tapa. Tämä maahanmuuttajien hyväksikäyttö on oksettavaa ja etenkin kunnallispoliitikot ovat esittäneet tietämätöntä.

 • Rahanpainamisen roolia suuren talousromahduksen välttämiseksi ei kannata kiistää, mutta se on tuonut sivuvaikutuksia. Yksi iso syy ihmisten vihaisuudelle on rikkaiden typeryksien pelastaminen veronmaksajien kustannuksella. Tätä ei ihmisten oikeustaju siedä. Rahanpainaminen ei ole ainoa syy, mutta sillä on iso vaikutus. Ihmisten viha tuskin laantuu ennen kuin idiootit kärsivät ja tahallisista väärinkäytöksistä jaetaan todellisia rangaistuksia. Rahanpainaminen on myös laskenut tuottavuutta (ei ainoa syy) mikä näkyy hitaampana reaalikasvuna. 

 

Tässähän näitä oli muutamia. Lisää saa mainita.

Hyvää viikonloppua!

Tommi T

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.