Osinkosadetta luvassa – miten aiot sijoittaa rahasi?

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Osinkokausi on kuumimmillaan, kun sijoittajat katsovat silmä kovana, millä osingoilla on houkuttava tuottoprosentti. Parhaimmille apajille pääsivät he, jotka ottivat riskin ja pääsivät nauttimaan joulualen erinomaisista hinnoista. Etenkin Tukholman pörssissä on ollut monia yhtiöitä, esimerkiksi Assa Abloy ja Intrum, jotka ovat nousseet yli 20 prosenttia. Edullisten hankintahintojen päälle tulee vielä osinko, joten sijoitetun pääoman tuotto on kovilla lukemilla.

Käytätkö osingot kulutukseen vai sijoitatko uudelleen?

Pörssien nosteessa on myös hyvä miettiä, miten mukavan osinkopotin aikoo sijoittaa. Onko tarkoituksena sijoittaa rahat uudelleen vai käyttää kulutukseen? Mahdollinen matkalaina tai autorahoitus on äkkiä maksettu, kun osinkosateella voi kuitata vanhat velat. Vaihtoehtoisesti on mahdollisuus hakea korkoa korolle ja kasvattaa osinkopottia ensi vuonna entisestään.

Maltilliseen tuottoon tyytyvä – allekirjoittanut mukaan lukien – kääntää katseensa kohti tasaisen tylsiä suomalaisia osakkeita. Esimerkiksi Telia, Lassila ja Tikanoja sekä Sampo ovat tasaisen tylsiä osakkeita, joiden kurssikäyrä on todella yksipuoleista katseltavaa. Osinkotuotto pyörii kuitenkin jokaisella yli 6 prosentissa vuosittain, joten pitkällä aikavälillä osingot uudelleen sijoitettuna on mahdollisuus ansaita suurin osa tuloista pelkistä osingoista nauttimalla.

Sen sijaan riskejä kaihtamattomat sijoittajat kääntävät katseensa kohti käänneyhtiöitä, joilla voi hyvällä onnella ansaita Helsingin pörssinkin puolella mahtavia voittoja. Tämän vuoden tulosparantajiin on listattu muun muassa kiinteistöpalveluja tarjoava Caverion, korjausrakentamiseen erikoistunut Consti, teknologiakonserni Teleste, tavarataloketju Stockmann, entisenä osinkoaristokraattina kunnostautunut Raisio sekä lääketukkuri Oriola. Nämä yhtiöt ovat kärsineet rajusta kurssilaskusta, mutta niillä onnistuessaan mahdollisuus nostaa osakekurssiaan rajusti ylöspäin.

Kaipaatko vaihtelua tavallisen tylsiin osakesijoituksiin?

Mikäli vastasit kyllä, käännä katseesi esimerkiksi kehittyvien maiden rahastoihin tai vaikkapa vertaislainoihin. Viimeksi mainitussa voi päästä parinkymmenen prosentin tuotoille, mutta niissä on myös todella kova riski pääoman menettämiseen. Kehittyvien maiden kohdalla taas esimerkiksi Vietnamia pidetään jokerikorttina, jonka talous voi kehittyä ja kasvaa tämän vuosikymmenen aikana merkittävästi eteenpäin – ja tämähän näkyy osakesijoittajalle merkittävänä kasvupotentiaalina.

 

Kuvan lähde: Pixabay

 

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

Vertaislainat ovat kasvava lainaryhmä ja nauttii samaa suosiota kuin esim. sosiaalinen media. Vertaislainaaminen tapahtuu tähän toimintaan erikoistuneen sivuston kautta. Silloin yksityishenkilö ottaa lainaa yksityishenkilöltä. Rahojaan lainaava yksityishenkilö voi hajauttaa lainansa monen lainaajan kesken riskin hajauttamiseksi.

Sivusto joka pitää vertaislainapalvelua huolehtii lainanhakijan tietojen ja luottotietojen tarkistuksesta ja laskutuksesta. Sekä myös saatavien perinnästä, jos tähän joudutaan.

Tämä sopii siksi piensijoittajalla, että jo pienillä summilla pääsee mukaan.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.