Osinko-osakkeet tuottavat korkopapereita paremmin

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suomen parhaat osinko-osakkeet tuottavat pörssiarvolleen hyvää 5...7% osinkoa selviää muun muassa piksun "Analyysit" tai Talousmentor sivuston "Korkein osinkotuotto" osiosta.

Osingot ilahduttavat sijoittajaa. Ne ovat konkreettista sijoittajan tilille ilmestyvää rahaa. Osinkoja voi tulla silloinkin kun ajat ovat huonot ja yrityksen kurssi putoaa. Osinkojen vuodesta toiseen vakaa käyttäytyminen tekee niistä sijoittajan keskuudessa suosittuja. Monet sijoittajat rakastavat tämän takia osinko-osakkeita.

Oikella on taulukoituna tämän hetken tietojen valossa parhaat osinko-osakkeet. Osinko on suhteutettu pörssikurssiin ja taulukosta näkee suoraan mikä suuruista osinkotuottoa on sijoitetulle pääomalle odotettavissa. Taulukkoon otettujen osakkeiden osinkotuotto ylittää selvästi esimerkiksi tyypillisistä valtionlainoista tai hyvistä yityslainoista saadun tuoton. 

Jotkin yriykset maksavat osinkoa ostamalla omia osakkeita. Nämä ostot eivät näy oheisessa taulukossa ja ne jäävät osakkeenomistajalta huomaamatta. Omien osakkeiden ostaminen nostaa jäljelle jäävien osakkeiden arvoa ja tuolla tavalla maksetut osingot ovat sijoittajan kannalta suurin piirtein yhtä arvokkaita kuin suoratkin osingot. Sijoittaja voi silloin itse päättää milloin hän myymällä osakkeita realisoi tuon "osingon".  

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.