Osakkeissa kannattaa olla aina mukana

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Nordean Antti Saari suosittelee oheisella videolla pysymään osakkeissa myös niinsanottuina huonoina aikoina. Ajoitus on nimittäin erittäin vaikeaa. Otetaanpa esimerkki:

  • sijoittaja, joka pysyi koko 2000 luvun osakkeissa kaksinkertaisti varallisuutensa
  • sijoittaja, joka oli poissa markkinoilta niiden 10 päivän ajan kun osakkeet vuonna 2009 ponkaisivat finanssikriisin jälkeiseen voimakkaimpaan nousuun menetti tuon nousun ja hänen omaisuutensa arvo on pysynyt tuon yhden virheen takia 2000 luvulla samana

Yllä oleva esimerkki osoittaa että markkinoilla kannattaa olla aina mukana. Jos haluaa ottaa näkemystä ja pienentää huonoina aikoina osakkeiden osuutta, niin se kannattaa tehdä varovasti. 

Lisää tietoa: Nordean viikkoraportti

Artikkeli: 

Kommentit

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

"sijoittaja, joka oli poissa markkinoilta niiden 10 päivän ajan kun osakkeet vuonna 2009 ponkaisivat finanssikriisin jälkeiseen voimakkaimpaan nousuun menetti tuon nousun ja hänen omaisuutensa arvo on pysynyt tuon yhden virheen takia 2000 luvulla samana"

Juu-u. 1987 rommauksessa sijoitusasteeni oli ennen rommausta lähellä 0 %, it-osakkeet kiersin 2000 ja ennen finanssikriisiä asteeni oli 25%. Tuosta viimeisestä kirjoittelin KL:ssä ja jopa Talsassa etukäteen vaikka kuinka. - Ja oikeastaan ostin liian aikaisin.

Kuinkahan paljon Nordea varoitti noista etukäteen. Tuskin lainkaan.

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Eräs sijoittajien käyttämä suosittu pankki soitti minulle kaksi kuukautta ennen vuoden 2009 nousua ja kehoitti pienentämään osakepainon minimiinsä. Onneksi en uskonut vaan pidin osakepainon maksimissa.

Minulla oli vuonna 2009 käytössäni sinun, Juha, käsityksesi kun kirjoittelet tänne Piksuun. En muista miten paljon näkemuksesi vaikutti minuun. Ainakin vahvistit silloin uskoani.  Olet kyllä ollut tässä vuosien mittaan ehkä hieman useammin oikeassa kuin minä itse. Täytyy myöntää vaikka haluaisin kyllä olla itsekin oikeassa.    smiley

Käyttäjän Tommi Taavila kuva

Comment: 

Historialliset tuotot ovat historiallisia tuottoja. Tulevaisuuden tuotot ovat arvoitus. Saari ei ole ilmeisesti kuullut Japanista, jonka pörssi-indeksin huippu on vuodelta 1990. Osakkeet eivät siis aina tulevaisuudessa tee rahaa sijoittajille.

 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

oli mainio sijoituskohde. Keisari, armeija ja ohrana pitivät kurissa luonnonvaroiltaan valtavan rikasta ja teollistumisen aloittavaa ns. kehittyvää taloutta devil. USA oli joku ihme peräkylä ilman keisaria ja ohranaa.

Nordean edeltäjät KOP ja SYP muuten uskoivat Venäjään vielä 1917 maaliskuun vallankumouksenkin jälkeen.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.