Osakkeiden korjausliike alkaa korkospreadin lähestyessä 5% tasoa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Osakkeiden hinnat ovat jo kohonneet melko korkealle ja monet vapisevat korjausliikkeen pelossa. Mutta tieto on valttia. Mikä onkaan varmin ennusmerkki korjausliikkeen alkamisesta? Varmin merkki ei ole korkotaso eikä edes reaalikorko vaan niinsanottu korkospreadi (korkoero) on ollut varsin varma merkki. Osakkeiden hinnat alkavat laskea kun USA:n valtionlainojen ja korkeatuottoisten yritysten korkoero lähenee tai saavuttaa 5% tasoa. Korkoero on tällä hetkellä tasan 4.0% eikä hätää siis ole. Musiikki soi ja osakkeet mahdollisesti vielä nousevat.  

Mistä tämä näin selkeä sääntö johtuu? Korkomarkkinat hinnoittelevat konkurssiriskin tuohon korkoeroon. Kun korkoero kasvaa niin korkomarkkinat ovat silloin hinnoitelleet laina-ajalle vastaavansuuruisen konkurssiriskin. Ja kun korkoero lähenee viittä prosenttia niin melko moni yritys horjuu selvitystilan partaalla. Silloin taloudessa menee huonosti. 

Korkoero ei heijasta tämän hetken konkurssiriskiä vaan muutaman seuraavan vuoden tilannetta, yrityslainan juoksuajan mittaista periodia. Siksi korkoero ei ole indikaattori tämän hetken tilanteesta vaan ennustava indikaattori. Aidot ennustavat indikaattorit ovat sijoittajan ystäviä ja siksi korkoeroa kannattaa seurata ja sen muutoksiin kannattaa reagoida.

Kuvan lähde: Google ja FRED

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.