Osakeseurannan päivitys

Käyttäjän sergio kuva

http://www.sinisaariconsulting.com/Seppo_testi.html

Tulosennusteita päivitetty 2019-2020. Poistin seurannasta sellaisia yhtiötä, jotka eivät täytä laatukriteerejäni.

 

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

laatukriteereissä melko isot erot, kun itse joutuisin pudottamaan yli 90% listasi osakkeista.

P.S. DIS ennusteesi on tod.näk. päin metsää. Taitaa tulos dropata oikein kunnolla FOXA:n jälkeen...

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

 

Kiitos kommenteista. Ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta mielelläni kuulisin tarkempia perusteluja näkemyksillesi.

Aika näyttää miten käy Disneyn ja muiden ennusteiden kanssa. USAn analyytikoiden konsensusennuste Disneylle on myynnin kasvu 8% ja EPSin kasvu 9% 2019-2020. Omani ovat varovaisemmat. FOXAlla tarkoitat ilmeisesti Foxia?

Jos minun seurantaan valitsemistani laatuyhtiöistä 90% ei kelpaa sinulle, voitko laittaa listan vaikkapa suomalaisista laatuyhtiöistä, jotka itse valitsisit seurantaan/ostolistalle pitkällä tahtäimellä:-)

 

Comment: 

Foxin jälkeen on iso kysymysmerkki. Kuinka paljon alueellisten urheilulähetysten myyminen heikentää tuloskuntoa ja mitä Foxista nyt loppujen lopuksi on ostettu ja millä tuloksella?

Lisää velkää joudutaan ottamaan 5B $ ja Foxista tuleva net debt ~20B $. Eli korkokulut kasvavat ja goodwill taseessa kasvaa. Disneyn CFO:n mukaan EBITDA pysyisi melko lailla samalla tasolla viime vuoteen verrattuna (HUOM! 6/2018). Osakemäärä kasvaa kuitenkin massiivisella 22%:lla, mikä johtaisi voimakkaaseen EPS:n laskuun.

Morningstar myös ennusteli 8-9B $ FCF "uudelle" Disneylle. Tämä tarkoittaisi 1833 miljoonalla osakkeella 4.6$ FCF/share. Nykyinen FCF/share on 6.5$. Eli mitenköhän Disney kuvittelee korvaavan tuon menetetyn tuloksen.

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

Huomaan, että olet perehtynyt tapaukseen Disney paljon perusteellisemmin kuin minä. 12kk:n rullaava tulos on 7,31 ja "normaali" EPS/kvarttaali on n. 1,75. Miten tuo Fox-kauppa vaikuttaa, saa nähdä. Esittämiesi argumenttien ja tarkemman tutkimuksen perusteella on varmasti syytä pudottaa tulosennuste 2019 ainakin tuohon 7,30:een, ehkä allekin. 

Comment: 

tulevaisuus ei näytä hirveän positiiviselta. Lisäksi sijoittaminen ja rahanteko on Suomessa melkein kriminalisoitu julkisessa keskustelussa. Yritä tällaisessa ympäristössä nyt sitten tehdä kannattavaa liiketoimintaa.

Mutta laadukkaita osakkeita Suomessa ei ole kuin neljä: Orion, KONE, Nokian Renkaat ja Sampo. Muihin en koskisi.

Jos firman FCF/sales on alle 10%, liikevaihdon pitkän aikavälin kasvu alle 2%, LV-marginaali alle 20%, marginaalit ovat pitkällä aikavälillä laskeneet, ROA alle 10% ja ROIC ja ROE alle 15% vapaalla kassavirralla mitattuna tai jos vapaa kassavirta on erittäin volatiilia ja negatiivista niin silloin osakkeella ei ole mitään tekemistä omassa salkussani.

Käyttäjän sergio kuva

Comment: 

Mainitsemasi 4 yhtiötä ovat ehdottomasti laatuyhtiöitä, ovathan ne kaikki myös omien suurimpien sijoitusteni joukossa. Lisäisin laatuyhtiölistaan kyllä vielä aika monia muitakin. Jotkut niistä ovat epäilemättä liian kalliita kaikilla tunnusluvuilla mitattuna (esim. Revenio). Seurannassani on edelleen monta yhtiötä, joita minäkään en ostaisi tässä vaiheessa.

Comment: 

en laskisi laatuyhtiöksi, koska se on tietääkseni pelkkä yhden tuotteen ihme. Laatuyhtiö statusta ei voi ansaita muutaman vuoden vahvalla liiketoimintasuorituksella. Mielestäni sen voi ansaita vain jos viimeisen kahden nousukauden ajan on suoritus ollut poikkeuksellisen vahvaa. Tuo sen takia, koska moni firma saattaa pärjätä hyvin yhden nousukauden ajan mutta menettää sitten "kilpailuetunsa" seuraavalla nousukaudessa. Esim. Suomesta hyviä esimerkkejä ovat Cramo, Ramirent, Rautaruukki, Cargotec, Metso jne.

P.S. Nokian Renkaat saattaa olla 10-20v päästä olla aika isoissa ongelmissa kun AV:t iskevät tielle. Olisi mukava päästä kysymään Hillen mielipidettä asiaan. AV:t voivat täysin poistaa renkaiden jälkimarkkinan ja samalla Nokian Renkaiden bisnesmallin. Eli NRE ei välttämättä ole tulevaisuudessa enää laatuyhtiö.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.