Osakekursseissa maailmanlaajuinen kesädippi

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Kesäksi rannalle ja irti osakkeista on vanha viisaus, joka toimii useimpina vuosina. Eikä ilmiö ole pelkästään  suomalainen, se pätee maailmanlaajuisesti. Ohessa globaalien sektorien viimeisen vuoden kurssikäyrät dollareissa. Kaikki sektorit ovat laskeneet toukokuun alusta alkaen.

Maailmanlaajuisten sektori-indeksien viimeisen vuoden kehitys (Lähde:  Google)

Protektiiviset, stabiilit sektorit kuten terveydenhuolto ja yhteiskuntainfrastruktuurin rakentaminen, ovat pärjänneet kurssilaskussa parhaiten. Kaikki muut sektorit ovat laskeneet lähes samalla tavalla lukuun ottamatta metsäteollisuutta, jossa on nähty muita syvempi sukellus. Globaalin metsäsektorin heikkous on heijastunut jossain määrin myös suomalaisten metsäyhtiöiden kursseihin, mutta siihen ei ole ehditty kiinnittää huomiota. Palstatilaa on vienyt Nokian kompurointi, joka on tuottanut monin verroin suurempaa harmia meille suomalaisille.

Kommentit

Comment: 

Käsittelin aihetta omassa blogissani jokin aika sitten, ja totesin tuolloin, että osakkeista luopumisen ja takaisin ostamisen suhteen ajoitus on oleellista. Mielestäni tässä kohtaa ei missään tapauksessa enää pidä myydä, se olisi pitänyt jo tehdä kuukausi sitten. Esitin markkinakatsauksessani, että osakkeet ovat lähdössä lähipävinä ylös, ja olen edelleen sitä mieltä. Jos lasku jatkuu, olemme siirtyneet nallemarkkinaan. En usko sitä. Olen itse ladannut salkkuani viime päivinä.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.