Organisatorinen uusavuttomuus, osa 3

Käyttäjän J.Vahe kuva

Lokakuussa 1939 NL kutsui Suomen (käytännössä Paasikiven) neuvotteluihin Moskovaan. Mikään neuvottelukutsussa ei välttämättä viitannut sotaan, mutta joka tapauksessa Suomi mobilisoi koko silloisen sodan ajan armeijansa, 300.000 miestä, millä oli täysin ratkaiseva merkitys 1,5 kuukautta myöhemmin alkaneessa talvisodassa.

Palaan ennakointiin myöhemmin, mutta todettakoon tässä yhteydessä, että onneksi Suomessa ei 1939 ollut Martin Scheinin tapaista juridiikan proffaa.

FiW:ssa on kuvaus Scheinistä: ”Scheinin oli 1970-luvulla SKDL:n enemmistön linjauksia noudattaneen Turun akateemisen sosialistiseuran (TuASS) keskeinen toimija. Hän työskenteli SKDL:n eduskuntaryhmän palveluksessa juristina 1980-luvun alkupuolen. Scheinin kuului 1980-luvun alussa Suomen kommunistiseen puolueeseen, jonka keskuskomiteaan hänet valittiin edustajakokouksessa 1981.”

SKP halusi Suomeen neuvostojärjestelmän, joka siis olisi tarkoittanut kommunistista diktatuuria, militarismia, ihmisoikeuksien poistamista ja kaikella tavalla täysin mätää yhteiskuntaa. Kun tämä tavoite epäonnistui, Scheinin on pyrkinyt vahingoittamaan jokaista Suomelle hyödyllistä lakihanketta vetoamalla ihmisoikeuksiin, joita siis hänen aiempi (?) ideologiansa polki. Peräti outo kuvio.

Ennakoinnista

YH 1939 ei pystynyt estämään talvisotaa, mutta yleensä alkusammutus on tehokasta. Metsäpalon voi aluksi sammuttaa käsin, ryöstäytyneenä tehtävä on paljon vaikeampi.

”Vaikka tilanne on Euroopassa muuttunut, THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen pitää Italian määräämiä rajoituksia ylimitoitettuna.

– Luulen, että italialaiset tulivat tässä aika pahasti yllätetyiksi. Siellä on nyt tehty toimia, joiden kohdalla olisi ollut hyvä harkita kaksi kertaa miten toimitaan, sanoo Salminen.

Salminen arvioi, että ihmisten liikkumisen rajoittaminen – paitsi silloin kun oikeasti tiedetään, että he todella ovat altistuneet tautiin – ei johda hyviin lopputuloksiin.” Lähde

Nyt Italiassa armeija on kutsuttu apuun ruumiita kuljettamaan. Mielestäni Scheiniin ja Salminen sopisi lähettää menolipulla Italiaan avustamaan. Teko olisi reilu, sillä korona ei kuulemma ole mikään kovin vakava tauti. Lähde

Minä luin suom. yleismediasta 28.2. koronan lähteneen hallinasta Italiassa. Jos tällöin olisi ulkomailta tulevat pantu kaikki karanteeniin, Suomessa tuskin olisi mitään tarvetta millekään erityistoimille.

Kuuntelin 19.3. ministeri Kiurun ohjeistusta. Jos 70-vuotias meinaa nälkään kuolla, kyllä hän SAA  käydä kaupassa.

Ihmettelen, missä umpiossa päättäjät elävät. Ei 70-vuotiaat makaa sängyssä jalan oikosenaan. Äitini kävi yksin kaupassa 90-vuotiaana, ja saatettuna vielä 98-vuotiaana, koska avustajat eivät hänen mielestään olisi osanneet ostaa kulutusmaitoa yms. todella vaativia ostoksia. laugh

Varautumisesta

Tämä muistuttaa ihan talvisotaa. Luin yksityisen hoivayrityksen omistaja – johtaja – yrittäjän kuvauksen ongelmista. Suusuoja pitäisi vaihtaa asiakkaan mukana n. 8 kertaa päivässä. Suojat maksavat pahimmillaan pulan takia nyt 10 euroa kappale, mikä romahduttaa toiminnan taloudellisesti.

On ihan päivän selvä asia, että Suomi on huonosti valmistautunut moneen asiaan, turha sitä on salata. WC-paperin hamstraus, niin älytöntä kuin se onkin, on oire luottamuksen puutteesta, siitä hamstrauksesta aina on kyse. Ja kotona pitäisi olla aina esim. sodan varalle melkoinen varmuusvarasto, esim. vettä 15 litraa. Vettä ei siis välttämättä tule putkista. Lähde

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.